Elevii de la Liceul de Informatica de trei ori pe locul I la InfoEducatie

   

Patru elevi de la Liceul de Informatica "Grigore Moisil" din Iasi au luat trei premii I la una dintre cele mai importante competitii destinata celor din invatamantul preuniversitar. Desi sunt in clasa a XI-a, elevii au dat dovada ca si-au depasit cu mult competentele acumulate in timpul scolii.
Alexandru Serban si Andrei Preda, elevi de clasa a XI-a aflati sub coordonarea profesoarei Liliana Virga, au creat aplicatia Bee Scanner, care le-a adus locul I la sectiunea WEB. Cu ajutorul aplicatiei celor doi elevi de la Liceul de Informatica din Iasi utilizatorii pot sa isi mentina starea de sanatate si chiar sa si-o imbunatateasca. Ea ofera informatii nutritionale si diete care ajuta utilizatorul sa-si indeplineasca tintele si sa ajunga cea mai buna versiune a sa.

Premiul I a fost luat si de elevul Stefan Petrea, la sectiunea Utilitar, cu proiectul SelfEat. Coordonat de prof Lacramioasa Trufescu, Stefan Petrea isi propune ca prin intermediul acestui proiect sa remedieze problemele existente deja in piata, implementand un concept nou si inovator in domeniul livrarilor de mancare, inexistent nicaieri in lume.

La sectiunea Roboti, premiul intai i-a revenit elevului Rares Ionut Josanu, care sub coordonarea prof Oana Cristina Butnarasu a elaborate proiectul RKIT, proiect care este impartit pe doua ramuri: robotica educational si IOT.

Pe ramura "Robotica educational", Rares Josanu a dezvoltat un kit de introducere in robotica, prin intermediul caruia utilizatorul poate construi un robot autonom sau semi-autonom complet, numarul de conexiuni fiind redus deoarece componentele principale sunt implementate modular pe un PCB.

Pe ramura "IOT", elevul de la Moisil a dezvoltat doua dispozitive ce au rolul de a automatiza elemente din viata de zi cu zi. Unul dintre dispozitive este destinat scolilor, liceelor si institutiilor ce au nevoie de o solutie custom pentru automatizarea soneriei de pauza. Facilitatile extra sunt: control de la distanta, retea wifi locala, posibilitate de instalare sistem broadcasting, posibilitatea de host pentru un site/aplicatie web sau o baza de date. Acest dispozitiv este deja implementat in zece scoli din Iasi.

Capadu, o platforma educationala adresata atat elevilor, cat si profesorilor

Radu Mihalache este si el tot un elev de clasa a XI-a de la Liceul de Informatica Grigore Moisil din Iasi, coordonat de prof Liliana Virga, care a participat la concursul national InfoEducatie, insa la sectiunea Educational, cu proiectul Capadu.

Capadu este o platforma educationala adresata atat elevilor, cat si profesorilor. Aceasta ofera profesorilor posibilitatea sa detina o pagina online proprie unde pot posta articole si materiale accesebile tuturor. Tot cu ajutorul acestei platforme, profesorii au posibilitatea sa utilizeaze softul de evaluare interactiv prezentat sub forma unui joc pentru elevi. Chiar daca nu a fost premiata, platforma a starnit interesul si aprecierile juriului. "Concursul se inscrie in linia general
a
a preocup
a
rilor pe care le au elevii Liceului de Informatic
a
. Caracterul interdisciplinar al problematicilor abordate sunt puse in valoare de astfel de proiecte pe care ei le dezvolt
a
. Elevii care tocmai au fost premia
t
i sunt implica
t
i
s
i in alte tipuri activit
at
i pe care le desf
as
oar
a

s
i le dezvolt
a
cu ajutorul profesorilor dar
s
i prin activitate individual
a
. Ei sunt autodidac
t
i, sunt inteligen
t
i, cu personalitate extraordinar
a
, incearc
a
s
a
gandeasc
a
profund
s
i s
a
ating
a
problematici diverse prin intermediul unui singur proiect. Concursul InfoEduca
t
ie este un concurs extrem de provocator.
S
tiu c
a
au un program foarte strans, trebuie s
a
fac
a
fa
ta
unor cerin
t
e de proiectare
s
i realizare cu cerin
t
e foarte inalte, cerin
t
e fixate de parteneri nu neap
a
rat din inv
ata
mantul preuniversitar, ci din inv
ata
mantul universitar
s
i din companii. Din comisii fac parte reprezentan
t
i ai unor companii IT, reprezentan
t
i ai inv
ata
mantului universitar, studen
t
i cu rezultate extraordinare, studen
t
i care au confirmat la aceste concursuri. Elevii no
s
tri particip
a
cu toat
a
deschiderea
s
i tot interesul la astfel de competi
t
ii care sunt dificile. Nu e doar o vacan
ta
, este o tab
a
r
a
de preg
a
tire intens
a
", ne-a declarat Cristina Timofte, directorul Liceului de Informatica "Grigore Moisil" din Iasi.

Organizat din 1994, concursul InfoEducatie este dedicat elevilor cu aptitudini, inclinatii si interes pentru crearea aplicatiilor informatice, atat de la profilul informatica cat si de la alte profile. Concursul se desfasoara in patru etape: pe unitatea scolara, locala, judeteana si nationala. Etapa nationala s-a desfasurat in perioada 2-8 august in tabara Galaciuc, judetul Vrancea.

Pe intreaga durata a taberei au fost organizate si sesiuni de comunicare pe teme de inginerie software. Laura RADU
Vineri, 09 August 2019, ora 00:00
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
Proiect de amploare: incepe "unirea" Copoului cu Pacurariul prin Rediu. Raul, bagat prin subteran
Un PUZ aprobat prevede un ansamblu imobiliar de 23 de blocuri si opt vile in apropierea Cimitirului ...
O noua tentativa de a face Bahluiul navigabil
Consilierii locali ieseni vor analiza in aceasta saptamana un studiu reactualizat al proiectului ...
Iasul revine la troleibuze
La noua ani de la disparitia totala a acestui mijloc de transport, se doreste achizitia de noi ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor