Iesenii, in siguranta!

   

Sectia cea mai "solicitata" pare a fi Sectia 1, responsabila pentru linistea celor 73.574 de ieseni care locuiesc pe o arie de 8,35 kilometri patrati, inclusiv celebra zona "Dallas" *anul trecut, politistii locali ieseni au aplicat 36.296 de sanctiuni

In conformitate cu prevederile art.6 lit.a) din Legea nr.155/2010 - Legea Politiei Locale, una dintre atributiile Politiei Locale Iasi este cea de a "mentine ordinea si linistea publica in zonele si locurile stabilite prin planul de ordine si siguranta publica al unitatii/subdiviziunii administrativ-teritoriale, aprobat in conditiile legii".
In conditiile in care evolutia activitatii operative desfasurata de politistii locali pe raza municipiului Iasi este supusa periodic, unei analize specifice, creandu-se astfel posibilitatea identificarii unor situatii ce determina inclusiv adaptarea anuala a structurii respectivului plan, Comisia Locala de Ordine Publica a Municipiului Iasi a dezbatut proiectul propus de Politia Locala Iasi pentru modificarea si completarea Planului de Ordine si Siguranta Publica al Municipiului Iasi pentru anul 2020, astfel incat acesta sa raspunda intr-un mod eficient principiului si conceptului pentru care a fost elaborat. "In urma participarii active a membrilor Comisiei Locale de Ordine Publica a Municipiului Iasi, pentru anul 2019, s-a concretizat acest document ce respecta atat Ordinul M.A.I. nr. 92/2011 pentru aprobarea Metodologiei de elaborare a planului de ordine si siguranta publica a Politiei Locale cat si prevederile art. 24 din H.G. nr. 1.332/2010 Regulament-cadru de organizare si functionare a Politiei Locale. La finalizarea dezbaterilor, Comisia Locala de Ordine Publica a municipiului Iasi a acordat aviz favorabil propunerii Politiei Locale Iasi", spun sefii Politiei Locale Iasi.

Sectia 4, cea mai "solicitata"!

Planul este mai degraba un protocol de colaborare intre Politia Locala, Politia Romana si Jandarmerie, aici fiind prevazute misiuni privind asigurarea ordinii si linistii publice cu ocazia unor mitinguri, marsuri, demonstratii, procesiuni, actiuni de pichetare, actiuni comerciale promotionale, manifestari cultural-artistice, sportive, religioase sau comemorative, precum si a altor asemenea activitati care se desfasoara in spatiul public si care implica aglomerari de persoane, dar si organizarea de actiuni comune in zonele de interes operativ, in vederea prevenirii si combaterii faptelor care afecteaza climatul de ordine si siguranta publica. De asemenea, in document apar 4 sectoare de siguranta publica pe fiecare din cele sase sectii de politie, cu 19-25 zone de patrulare (135 in total) fiind stabilite clar responsabilitatile fiecarei entitati pentru diverse obiective din zona. Planul stipuleaza aria de activitate a fiecarei sectii precum si numarul iesenilor arondati fiecareia. Astfel, sectia cea mai "solicitata" pare a fi Sectia 1, responsabila pentru linistea celor 73.574 de ieseni care locuiesc pe o arie de 8,35 kilometri patrati, inclusiv celebra zona "Dallas".

A scazut numarul furturilor din masini

Ca si concluzii referitoare la infractionalitatea stradala din Iasi, anul trecut s-au inregistrat 1.493 de infractiuni, cifra apropiata de cea din 2018 (1.454). Se remarca, insa, o frecventa mai mica talhariilor, 128 de cazuri, cu zece mai putin decat in 2018 (138). In ceea ce priveste furturile din buzunare, genti si posete, aici vorbim de 59 de cazuri in plus, fata de 2018, dar in schimb au scazut furturile din autoturisme. Potrivit datelor centralizate de sefii institutiei, cele mai multe infractiuni stradale se comit pe raza sectiei 3 (Piata Unirii, Podu Ros, Moldova, Cotnari) urmata de sectiile 1 si 2.

In ceea ce priveste sanctiunile, anul trecut, politistii locali ieseni au aplicat 36.296 de sanctiuni - 24.264 au fost amenzi, iar 12.032 avertismente. Numarul cel mai mare de sanctiuni se inregistreaza la regimul rutier. Tudor DAMASCHIN
Luni, 29 Iunie 2020, ora 00:33
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
IMAGINI: Ce a ramas in urma incendiului care a mistuit hala Romstal din Iasi
Vedeti ce a mai ramas dupa incendiul care a mistuit o hala Romstal de 1.200 de metri patrati, plina ...
FOTO: Povestea celui mai varstnic arbore monument din judetul Iasi! Are 682 de ani
Cel mai varstnic arbore monument din judet este teiul hibrid de 682 de ani de la Manastirea Barnova ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor