In Iasi sunt inmatriculate doar 28 de masini electrice

   

Infrastructura de alimentare a acestora este realizata de 15 statii de incarcare, urmand ca altele 8 sa fie amenajate in perioada urmatoare, printr-un proiect european in valoare de peste doua milioane lei
Municipalitatea ieseana continua eforturile pentru reducerea efectelor poluarii. In acest sens, in sedinta Consiliului Local de maine va fi dezbatut un proiect care prevede aplicarea municipiului Iasi la "Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera in transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport nepoluant din punct de vedere energetic: statii de reincarcare pentru vehiculele electrice in municipiile - resedinta de judet", in vederea realizarii proiectului "E-move - Statii de reincarcare pentru vehicule electrice in municipiul Iasi".

Valoarea totala a proiectului se ridica la 2.107.355,29 lei, cu TVA. Contributia municipalitatii iesene va fi de 167.490,33 lei, cu TVA, reprezentand 10% din valoarea eligibila a proiectului, precum si sustinerea cheltuielilor neeligibile pentru realizarea proiectului, in cuantum de 432.451,98 lei, cu TVA.

Implementarea proiectului va consta in amplasarea a opt statii de reincarcare si a 16 locuri de parcare, destinate exclusiv reincarcarii autovehiculelor electrice. Amplasamentele vizate sunt urmatoarele: parcarea TVR (fosta cladire Romtelecom), parcarea Ciric, parcarea Spitalului Clinic "C.I. Parhon", parcarea din soseaua Nationala nr.43, parcarea Agatha Barsescu, parcarea CEC (strada Barboi), parcarea Spitalului Clinic de Recuperare si parcarea Mitocul Maicilor.

In prezent, in municipiul Iasi sunt inmatriculate 28 de vehicule electrice si 519 vehicule hibrid. Infrastructura de alimentare a acestora este realizata de 15 statii de incarcare. Lucian STATE
Miercuri, 27 Noiembrie 2019, ora 00:00
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
Clientii E.ON pot alege o oferta concurentiala pana in iunie
Compania a pregatit produse si servicii competitive, cu un pret de furnizare corelat cu evolutia ...
Managerul de la Neuro ar putea ramane fara doctorat!
Profesorii universitari care au analizat teza de doctorat a medicului Lucian Eva au constatat ca ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor