Mihai Chirica Primaria Iasi vrea sa construiasca o noua gradina botanica la marginea orasului! Aceasta va avea 15 hectare si va fi mai mare decat Parcul Copou

   

Primaria Iasi vrea sa construiasca o noua gradina botanica la marginea orasului. Parcul se va intinde pe o suprafata de circa 15 hectare de teren din Moara de Vant. Acest parc va fi realizat in apropiere de viitorul Spital Regional de Urgenta.
Investitie majora intr-un cartier aflat la marginea municipiului Iasi. Autoritatea locala vrea sa profite din plin de terenul pe care il are in administrare in zona Moara de Vant pentru a duce la capat o noua investitie. Pe terenul de circa 15 hectare vizat de municipalitate ar urma sa apara o noua gradina botanica, un parc imens administrat de autoritatea locala. Municipalitatea detine mai multe terenuri in zona respectiva, printre care o suprafata de 15,4 hectare teren, o alta suprafata de 6,7 hectare, dar si o suprafata de aproape 80 de hectare pe un alt amplasament. Practic, Primaria Iasi are mai multe suprafete de teren in jurul celei de 12 hectare cedate Ministerului Sanatatii pentru constructia Spitalului Regional de Urgenta, suprafete pe care poate aparea si noua gradina.

Oficialii primariei au oferit primele detalii despre noul obiectiv asumat de municipalitate. Noua gradina din Moara de Vant va fi mai mare decat Parcul Copou (suprafata de 10 hectare) si Parcul Expozitiei (5,4 hectare). Conducerea municipalitatii vrea sa profite de terenul pe care il are in Moara de Vant pentru a duce la capat proiectul parcului.

"In cartierul Moara de Vant o sa fie cea de a doua gradina botanica a orasului. Acolo va fi un parc de aproximativ 15 hectare, mai mare decat orice alt parc din oras. Gradina Botanica are si un luciu mare de apa, dar vrem ca in Moara de Vant sa il depasim. Acolo va fi o a doua optiune a iesenilor pentru a se duce intr-un parc. Obosim foarte tare Copoul si am analizat si alte variante pentru recreere", au precizat oficialii institutiei. Planurile pentru zona Moara de Vant sunt ceva mai vechi in Primaria Iasi. Gradina Botanica "Anastasie Fatu" din Iasi are o suprafata de circa 87 de hectare, fiind si cea mai veche din Romania.
Sambata, 23 Ianuarie 2021, ora 10:01
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
EXCLUSIV: Masina unei tinere s-a oprit pe calea ferata. Trenul a izbit-o la Uricani
Un accident feroviar s-a petrecut la Uricani, in spatele fabricii de Antibiotice, marti ...
Mihai Chirica a aflat din presa ca a fost trimis in judecata
Este vorba de un dosar vechi de opt ani, deschis in urma unei plangeri penale * Directia Nationala ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor