Orasul Iasi se va umple de sensuri unice. Incepe montarea indicatoarelor. Iata lista strazilor!

   

Primaria va institui sens unic pe mai multe strazi din oras. Este vorba despre artere de circulatie in cazul carora deciziile au fost deja luate la nivelul Comisiei de resort de la municipalitate si au fost aprobate inclusiv de Politia Rutiera. Astfel, in perioada urmatoare, vor fi montate indicatoare rutiere in acest scop.
Lista strazilor din zona centrala si Copou

In zona centrala, sensul unic va fi instituit pe strazile Saulescu (de la intersectia cu str. Sfantul Petru Movila pana la intersectia cu str. Costache Negruzzi, pe sensul de urcare), Arhitect G.M. Cantacuzino (de la intersectia strazilor Closca si Iordache Lozonschi pana la intersectia cu str. Colonel Langa), Sfantul Atanasie (de la intersectia cu Octav Botez pana la intersectia cu str. Rece), Mihai Eminescu (de la intersectia cu str. Manolache Draghici pana in intersectia cu str. Sararie), Matei Millo (dinspre intersectia cu str. Man. Dancu pana la intersectia cu Agatha Barsescu), Man. Dancu (dinspre intersectia cu str. Sfantul Sava pana la intersectia cu str. Cuza Voda) si Agatha Barsescu (dinspre intersectia cu Sfantul Sava pana la intersectia cu str. Maestrul Ion Baciu).

In Copou, in vizorul Primariei sunt urmatoarele strazi: Nicolae Gane (de la intersectia cu str. Lascar Catargi pana la intersectia cu str. Logofat Tautu si apoi, tot pe sens de coborare, pana la intersectia cu Vasile Conta), Logofat Tautu (de la intersectia cu Gane pana la L. Catargi), Vasile Pogor (de la bld. Carol I - sens de urcare - pana la str. Gane), o alee adiacenta str. Codrescu (sens de mers dinspre str. Oastei spre caminele studentesti), Titu Maiorescu (sens de mers dinspre intersectia cu str. Doctor Victor Babes pana la intersectia cu str. Vascauteanu) si Vascauteanu (sens de mers dinspre intersectia cu str. Titu Maiorescu pana la intersectia cu str. Turcu).

Alte modificari vor aparea in zona din spatele facultatilor tehnice din Tudor Vladimirescu, sens unic fiind stabilit pentru strazile: Zimbrului (de la intersectia cu str. Sfantul Lazar pana la intersectia cu str. Melodiei), George Emil Palade (de la intersectia cu str. Moldovei pana la intersectia cu str. Icoanei), Icoanei (de la intersectia cu str. George Emil Palade pana la intersectia cu str. Heliade) si Moldovei (de la intersectia cu str. Heliade pana la intersectia cu str. George Emil Palade).

Modificari si in cartierele periferice

In Dacia, sens unic va fi pe str. Columnei, de la intersectia cu bulevardul Dacia pana in intersectia cu str. Tabacului, si pe str. Prof. I. Simionescu, din intersectia cu str. Vitejilor pana in intersectia cu str. Stramosilor. Din Podu Ros, pe lista Primariei este doar aleea Rozelor. In zona Frumoasa, sensul unic va fi instituit pe stradela Cetatuia (dinspre intersectia cu str. Plantelor pana in intersectia cu str. Cetatuia) si pe doi alei de legatura intre str. Radu Voda si str. Diminetii. In Pacurari, sens unic va fi pe aleea Canta: dinspre intersectia cu str. Canta pana la intersectia cu str. Canta.

In cartierul Mircea cel Batran, Primaria a decis sens unic pe str. Lotrului pe sensul de mers de la de la intersectia cu str. Crisului pana la intersectia cu str. Cerna. De asemenea, pe str. Crisului va fi sens unic dinspre str. Cerna spre Lotrului, iar pe str. Vamasoaia sensul unic va fi dinspre Lotrului spre Crisului. In zona Cantemir, Primaria a anuntat sens unic pe aleea Decebal dinspre legatura spre bld. Cantemir si pana la intersectia cu aleea Rozelor. Totodata, pe aceeasi alee, dar pe tronsonul pana la intersectia cu sos. Nationala va fi, de asemenea, sens unic.
Sambata, 11 Iulie 2020, ora 09:43
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
EXCLUSIV: Anchetatorii au fost acasa la mezzosoprana. Au iesit suparati foc
Asta spun anchetatorii, dupa ce recent au vizitat-o pe solista Operei iesene, Maria Macsim Nicoara, ...
Dosarul "Regelui betoanelor": iata toate calculele DIICOT leu cu leu. Conturile lui Zamosteanu, blocate
Decizia de mentinere a arestului preventiv a fost luata ieri de un complet catalogat de surse din ...
Se golesc caminele de batrani...
Comparativ cu alti ani, cand cererile erau cu greu onorate, anul acesta cele doua camine pentru ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor