Stomatologia din "Bolta" isi schimba proprietarul

   

In sedinta astazi a Consiliului Local Iasi ar urma sa fie realizat transferul imobilului din administrarea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta "Sf. Spiridon" in cea a Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) "Grigore T. Popa"
Ambulatoriul de Stomatologie Adulti si Policlinica (Casa Asigurarii Mestesugarilor) ar putea fi transformate intr-un spital stomatologic. Proiectul apartine Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) "Grigore T. Popa" si ar urma sa fie realizat in urma unui transfer al imobilului din administrarea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta "Sf. Spiridon" in cea a institutiei de invatamant superior. Dupa aceasta operatiune, UMF ar urma sa reabiliteze, modernizeze si doteze spatiul mentionat, aflat acum in proprietatea municipalitatii. Constructia are un regim de inaltime D+P+4E si are o suprafata desfasurata la sol de 5.247 metri patrati si un teren aferent in suprafata de 2.392 metri patrati. In prezent in spatiul mentionat isi desfasoara activitatea patru din cele mai importante discipline din planul de invatamant al Facultatii de Medicina Dentara: disciplina de Chirurgie Dento-Alveolara, disciplina de Medicina Orala, disciplina de Preventie Oro-dentara si disciplina de Stomatologie Comunitara. Saptamanal sunt instruiti practic si teoretic un numar de circa o mie de studenti si rezidenti, in spatiile din cadrul Ambulatoriului de Specialitate desfasurandu-si zilnic activitatea 18 cadre didactice.

Locuri de parcare

Schimbarea administratorului imobilului mentionat va face obiectul unui proiect de hotarare care va fi dezbatut in sedinta Consiliului Local de astazi. Prin acelasi proiect, UMF Iasi mai solicita atribuirea in folosinta a unui numar de 20 de locuri de parcare, situate in parcarea din strada Grigore Ghica Voda, UMF detinand cladirea care a gazduit pana acum cativa ani Universitatea "Petre Andrei" din Iasi. Imobilul a fost reabilitat si urmeaza a fi utilizat incepand cu anul universitar 2020 - 2021. Astfel, din 1 octombrie acolo isi vor desfasura activitatea minim o suta de cadre didactice si minim o mie de studenti. Tudor DAMASCHIN
Marti, 30 Iunie 2020, ora 00:00
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
IMAGINI: Ce a ramas in urma incendiului care a mistuit hala Romstal din Iasi
Vedeti ce a mai ramas dupa incendiul care a mistuit o hala Romstal de 1.200 de metri patrati, plina ...
FOTO: Povestea celui mai varstnic arbore monument din judetul Iasi! Are 682 de ani
Cel mai varstnic arbore monument din judet este teiul hibrid de 682 de ani de la Manastirea Barnova ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor