Fotbalistul care nu mai vrea să pronunțe numele Rusia și o numește țara teroristă

Vineri, 24 Martie 2023, ora 19:26
1765 citiri
Fotbalistul care nu mai vrea să pronunțe numele Rusia și o numește țara teroristă
Zincenko nu mai vrea să rostească numele Rusiei FOTO facebook

Internaţionalul ucrainean al echipei Arsenal Londra, Oleksandr Zincenko, a declarat că nu vrea să pronunţe numele Rusiei

El refuză să spună Rusia: “Nu vreau să spun numele. Voi spune doar: ţara teroristă. Cât despre Vladimir Putin. Nu vreau să vorbesc deloc despre această persoană”.

Zincenko a jucat la începutul carierei în Rusia, la Ufa. “Sunt recunoscător pentru tot ce a făcut pentru mine această echipă. Dar de la invazia teroristă, nu mai vreau să îmi amintesc de acea perioadă. Sincer, nu vreau să aud nimic legat de această ţară. Pentru că în fiecare zi oamenii ucraineni mor din cauza lor, din cauza bombelor lor. Nu există nimeni în Ucraina care să nu fi pierdut ceva. Acest război ne-a afectat pe toţi şi mintea noastră s-a schimbat complet. Din nefericire, deja ne obişnuim cu situaţia. Totuşi, nu ne pierdem speranţa că totul va fi bine în viitorul apropiat”, a spus fotbalistul.

El a vorbit şi despre ajutorul primit de ţara sa. “Este foarte dificil chiar şi acum, dar nu îmi pot imagina cum ar fi fără susţinerea voastră. Îm amintesc că în prima lună de după invazie, mergeam la magazin şi copii veneau la mine şi îmi spuneau: Suntem alături de voi, ne rugăm pentru voi. Şi sperăm că totul va fi bine. Aveau doar în jur de 10 ani. Sunt foarte mândru să spun că sunt ucrainean. Înţelegem competiţiia, calificarea la Euro, dar pentru noi cel mai important este că ştim că poporul ucrainean se uită la noi. Şi noi jucăm pentru ei”, a mai declarat fotbalistul.

Naţionala Ucrainei joacă în grupa C a calificărlor pentru Campionatul European din 2024, cu Anglia, Macedonia de Nord, Malta şi Italia. Ucraineni vor începe preliminarile cu o confruntare cu Anglia, duminică, pe stadionul Wembley.

#Zincenko, #Rusia, #nume, #tara terorista, #razboi, #Ucraina, #durere , #stiri fotbal