În cinci orașe din România se marchează Ziua Națională a Adopției prin activități distractive pentru copii

Vineri, 24 Mai 2024, ora 13:09
825 citiri
În cinci orașe din România se marchează Ziua Națională a Adopției prin activități distractive pentru copii
Mamă și fiică adoptivă FOTO /Pixabay

Alianţa România Fără Orfani (ARFO) organizează evenimente de Ziua Națională a Adopției în cinci orașe mari din țară, duminică, 2 iunie. La București, sărbătoarea va avea loc în Parcul Herăstrău, iar cei mici vor avea la dispoziție nenumărate activități distractive și educative.

În sistemul de protecţie din România sunt 42.000 de copii care visează la momentul în care vor face parte dintr-o familie permanentă.

Alianţa România Fără Orfani (ARFO) şi Asociaţia Tzuby's Kids, în parteneriat cu Roaba de Cultură, sărbătoresc Ziua Naţională a Adopţiei duminică, 2 iunie, începând cu ora 17:00, în Parcul Herăstrău din Bucureşti - zona Pescăruş.

Sub forma unui traseu interactiv, vor fi organizate ateliere pentru copii cu diverse teme - tir cu arcul, activităţi interactive, pictură pe faţă, zone senzoriale, jocuri sportive şi poveşti transformatoare ale unor familii care au experimentat adopţia. Evenimente similare au loc în oraşele Iaşi, Sibiu, Braşov şi Târgovişte.

„La nivel personal, adopţia este o tranziţie de la criza care a dus la separarea copilului de familia biologică la speranţa unui nou început într-o familie adoptivă. La nivel social, suntem, de asemenea, într-o tranziţie de la criza orfelinatelor şi a îngrijirii rezidenţiale către soluţii de îngrijire în familie, temporar sau definitiv. În orice paradigmă am fi, speranţa stă în a ne deschide în calitate de familii pentru copiii care au nevoie de dragostea, apartenenţa şi siguranţa pe care numai aici le pot găsi în esenţa lor”, a declarat Liviu Mihăileanu, fondator Tzuby's Kids şi membru în boardul organizaţiei Europe Without Orphans, cu sediul în Marea Britanie, care are ca scop dezvoltarea mişcărilor pentru adopţie şi protecţia copilului din Europa.

Asociaţia Tzuby's Kids va fi prezentă cu un stand unde pot fi obţinute informaţii valoroase despre adopţie, plasament familial şi situaţia copiilor din sistemul de protecţie direct de la specialişti. De asemenea, câteva familii adoptive vor relata experienţa unei vieţi transformate prin adopţie. Seara se va încheia cu o tombolă care vă poate aduce o mulţime de premii precum cărţi, jucării şi produse senzoriale TzubyToys.

Programul detaliat al activităților din orașele care s-au alăturat evenimentului Ziua Naţională a Adopţiei poate fi consultat AICI.

Crin Antonescu: „Harta s-a înroşit după alegeri, dar n-aş vrea să fiu în pielea lui Ciolacu”
Crin Antonescu: „Harta s-a înroşit după alegeri, dar n-aş vrea să fiu în pielea lui Ciolacu”
Crin Antonescu, fostul președinte al PNL, a declarat în emisiunea lui Marius Tucă, că Partidul Social Democrat a scos un scor uriaș la alegerile din 9 iunie, însă nu ar vrea să fie în...
Negocieri USR-REPER. Condiția impusă de Elena Lasconi pentru o alianță: ”Nu mai avem cum să batem palma cu Cioloș”
Negocieri USR-REPER. Condiția impusă de Elena Lasconi pentru o alianță: ”Nu mai avem cum să batem palma cu Cioloș”
REPER a anunțat într-un comunicat de presă pregătirea negocierilor cu USR, precizând că și-a reconfirmat liderii de partid. Favorita la șefia USR a declarat că a pus o condiție necesară...
#ziua adoptiei, #romania fara orfani, #tzubys kids, #adoptie romania , #copii
  1. Rareș Hopincă și-a prezentat prioritățile în calitate de primar al Sectorului 2 București: transport, parcări, salubritate
  2. Braconaj de sturioni pe Dunăre. Ministrul Mediului vrea anchetă: „Trebuie să clarificăm”
  3. ”Te omor!”. Anchetă a Poliţiei Capitalei, după ce doi bărbaţi lovesc şoferul unei maşini care stă în coloană VIDEO
  4. Mai multe persoane au murit după ce au consumat alcool toxic de contrabandă. „Cei implicați au fost arestați”
  5. Dosarul ”mafiei lemnului” din Apuseni: Comisar șef de poliție, cap de listă la inculpați
  6. Un bărbat de 55 de ani a fost ucis de un taur. Unde a avut loc tragedia
  7. Turiștii pot să stea liniștiți: Apa Mării Negre este sigură pentru îmbăiere. „Vreau să delimitez disconfortul de pericol”
  8. Un român arată ce poți cumpăra cu 5 lire dintr-un magazin din Marea Britanie. „La noi cu 28 de lei nici nu intri în supermarket” VIDEO
  9. „Mogulilor media” acuzați de Florian Coldea. ”Au pârghii de presiune care le permit influenţarea agendei publice”
  10. Bărbat salvat în ultimul moment de intervenția unui polițist local, după ce intrase în stop cardio-respirator