Ziua internațională a stângacilor, sărbătorită pe 13 august. Ce băutură alcoolică faimoasă mai este celebrată în această zi

Sambata, 13 August 2022, ora 08:58
4010 citiri
Ziua internațională a stângacilor, sărbătorită pe 13 august. Ce băutură alcoolică faimoasă mai este celebrată în această zi
Acest vin cu conţinut redus de alcool (12%) era practic necunoscut dincolo de graniţele Italiei înainte de începutul secolului XXI FOTO Heart.co.uk

Sărbătorind primul său an de existenţă în 1976, organizaţia Lefthanders International a contribuit la creşterea gradului de conştientizare cu privire la multitudinea de dificultăţi cu care se pot confrunta persoanele stângace, care sunt sărbătorite în fiecare an pe 13 august.

A fi acuzat de vrăjitorie în anii 1600 doar pentru faptul de a folosi o mână mai mult decât cealaltă a fost doar începutul.

În vremurile noastre, deoarece doar 10% din populaţie este stângace, diversele articole făcute special pentru cei stângaci sunt, de obicei, mai scumpe decât cele pentru dreptaci. Obiecte precum foarfecile, cuţitele şi chiar băncile şcolare pot avea o marjă de profit de aproape 75% mai mare pentru stângaci.

Chiar şi pasionaţii de sport vor plăti cu vârf şi îndesat, deoarece crosele de golf, de exemplu, înregistrează uneori o creştere de până la 200%, în funcţie de marcă, scrie site-ul daysoftheyear.com.

Dar, chiar dacă poate fi dificil pentru ei şi, desigur, puţin mai scump, stângacii sunt cu siguranţă persoane unice şi interesante. Iar aceasta este ziua perfectă pentru a-i sărbători!

Ziua Prosecco

Deşi acest vin cu conţinut redus de alcool (12%) era practic necunoscut dincolo de graniţele Italiei înainte de începutul secolului XXI, el există de fapt de mulţi ani, iar astăzi are și o sărbătoare internațională, pe data de 13 august.

Originile sale merg probabil cu cel puţin 2000 de ani în urmă, până în anul 200 î.Hr., când romanii s-au referit pentru prima dată la acest vin alb regional sub numele de "Puccino".

Fabricat din struguri cultivaţi în podgoriile din regiunea Prosecco din nord-estul Italiei, acest vin este similar şampaniei în sensul că trebuie să fie cultivat în acea regiune pentru a putea fi etichetat cu numele Prosecco. Această regiune a Italiei, cu cel mai mare oraş al său, Trieste, se află la graniţa cu Slovenia.

Strugurele din care provine acest vin alb a fost numit iniţial strugurele Prosecco, dar a fost redenumit în cadrul UE în 2009 şi a devenit strugurele Glera. În ultimii ani, strugurii Glera au fost cultivaţi în multe alte locuri, în afară de această regiune nord-estică a Italiei, inclusiv în Brazilia, Argentina, România şi Australia.

Cu toate acestea, este important de reţinut că, deşi nu poate fi numit "Prosecco" dacă este cultivat într-una dintre aceste ţări, procesele şi produsul obţinut pot crea rezultate foarte asemănătoare, care pot fi savurate în mod similar, scrie site-ul citat.

Având loc la mijlocul lunii august, Ziua Prosecco (#ProseccoDay) este perfect poziţionată pentru a savura această băutură uşoară şi fructată într-o seară caldă de vară.

Citește și:
Cât de mult se teme Lucian Bode de moțiunea împotriva sa: ”E un fel de șaorma cu de toate”
Cât de mult se teme Lucian Bode de moțiunea împotriva sa: ”E un fel de șaorma cu de toate”
Ministrul de Interne, Lucian Bode, și-a exprimat convingerea joi, 6 octombrie, că moțiunea simplă iniţiată de USR şi semnată și de parlamentarii Forţa Dreptei împotriva sa nu va trece....
Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, convocat la MAE. Mesajul României pentru Putin după anexarea ilegală a teritoriilor ucrainene
Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, convocat la MAE. Mesajul României pentru Putin după anexarea ilegală a teritoriilor ucrainene
Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valery Kuzmin, a fost convocat la sediul Ministerului Afacerilor Externe, după anexarea celor patru regiuni ucrainene, demers considerat ilegal de...