Ciucă și Ciolacu au fost huiduiți la Iași în timpul discursurilor. La aceeași oră are loc un miting AUR: „Eu chiar vă iubesc” VIDEO

Marti, 24 Ianuarie 2023, ora 11:45
9052 citiri
Ciucă și Ciolacu au fost huiduiți la Iași în timpul discursurilor. La aceeași oră are loc un miting AUR: „Eu chiar vă iubesc” VIDEO
Nicolae Ciucă a vorbit în discursul său despre partidele extremiste FOTO Captură Video / Facebook

Premierul Nicolae Ciucă și președintele PSD Marcel Ciolacu au susținut luni, 24 ianuarie, un discurs la Iași cu ocazia Zilei Unirii Principatelor. Cei doi au fost însă huiduiți de către participanți, în contextul în care paralel AUR a organizat un miting împotriva guvernului.

În debutul discursului său, premierul Nicolae Ciucă a vorbit, printre huiduieli, despre reducerea decalajelor între satele și orașele din România, adăugând că „guvernul a făcut progrese semnificative”. Acesta a menționat și Autostrada A7, moment în care scandările s-au intensificat. Totodată, premierul a vorbit și despre amenințarea partidelor extremiste.

„Aș dori să mă refer la autostrada A7 care în sfârșit are perspective certe de realizare. Finanțarea este realizată prin PNRR. Majoritatea sectoarelor sunt finanțate. Este încă un exemplu că împreună putem pune lucrurile în mișcare, uniți de dorința de a face lucrurile mai bine.

Asemenea tuturor democrațiilor europene, și în România mișcări politice extremiste încearcă să ne influențeze societatea. Le recunoaștem cu ușurință pentru că în discursul liderilor lor se promovează ura, frica, dezinformarea, condamnarea. Societățile democratice au însă propriile mecanisme de respingere, bazate pe rădăcinile adânci și lecțiile oferite de istorie”, a afirmat Ciucă.

De cealaltă parte, liderul PSD Marcel Ciolacu și-a început discursul spunând sec „eu chiar vă iubesc”.

În paralel și discursurile șefilor coaliției de guvernare, AUR organizează la Iași o manifestare. Liderul partidului George Simion a publicat pe Facebook mai multe fotografii cu mulțimea adunată.

#ziua unirii principatelor, #marcel ciolacu, #nicolae ciuca, #aur, #George Simion , #pnl-psd