Dialogurile Ziare.com: Asigurarea locuinței, primul scut în calea dezastrelor naturale

Teza de doctorat a fetei lui Ceauşescu, scoasă la licitaţie. Ce îl revoltă pe fostul ginere: "Am atâtea lucruri de la Zoia, cum să le vând?"

Sambata, 28 Ianuarie 2023, ora 11:15
34138 citiri
Teza de doctorat a fetei lui Ceauşescu, scoasă la licitaţie. Ce îl revoltă pe fostul ginere: "Am atâtea lucruri de la Zoia, cum să le vând?"
Zoe alături de părinți și fratele Nicu FOTO arhivă

Teza de doctorat a Zoiei Ceauşescu este scoasă la licitaţie în Capitală de la un preţ simbolic de 200 de euro.

Experţii se așteaptă ca lucrarea să fie vândută cu câteva mii de euro.

276 de pagini de matematică superioară intitulate "Extrapolări Operatoriale" sunt scrise de singura fiica a cuplului Nicolae şi Elena Ceauşescu, în anii '80.

Exemplarul original al tezei de doctorat însoţit de semnătura olografă sunt scoase la licitaţie pe 2 februarie în Bucureşti, scrie Observatornews.ro.

"Zoia Ceauşescu era pasionată de matematică, a şi lucrat la acel institut celebru, şi a realizat pe lângă teza de doctorat numeroase lucrări care astăzi se află în arhivele institutelor de matematică din America şi din Europa", a declarat Alina Panico, de la casa de licitaţii Artmark.

Lucrarea are pe prima pagină şi o dedicaţie a Zoiei către domnul Suciu, unul dintre profesorii care ar fi fost membru in comisia de doctorat.

Soţul Zoiei Ceauşescu, revoltat

Mircea Oprean, soţul autoarei, care are şi el un exemplar personal acasă, este revoltat de această tranzacţie.

"Cineva a moştenit bunurile familiei Suciu. Acel cineva, nu ştiu cine este, văzându-se cu această lucrare, cu autograful Zoiei, a zis poate îi iese ceva. Lucrarea nu va fi achiziţionată pentru valoarea ei matematică, nu are cine... În domeniul acesta erau în lume cam 100 de matematicieni care pricepeau domeniul. Am atâtea lucruri de la Zoia, cum să le vând?", a declarat bărbatul.

Maşina Zoiei a fost vândută anul trecut de aceeaşi casă de licitaţii cu 20.000 de euro, de la un preţ de pornire de doar 500 de euro.

#Zoe Ceausescu, #teza doctorat, #licitatie , #stiri Nicolae Ceausescu
Comentarii