Restricții rutiere în București. Pe unde nu ai voie cu mașina în weekend

Vineri, 29 Iulie 2022, ora 14:59
2726 citiri
Restricții rutiere în București. Pe unde nu ai voie cu mașina în weekend
Şoseaua Kiseleff şi str. Jean Louis Calderon devin pietonale FOTO: Facebook

Programul „Străzi deschise” se extinde în weekendul 30-31 iulie într-o nouă zonă centrală a Capitalei şi cuprinde, pe lângă traseele bine-cunoscute de pe Calea Victoriei şi Şoseaua Kiseleff, şi str. Jean Louis Calderon, pe segmentul cuprins între str. Batişte şi str. C.A. Rosetti.

„Străzi deschise - Bucureşti, Promenadă urbană” se desfăşoară în perioada aprilie-octombrie 2022 şi propune locuitorilor o (re)împrietenire cu oraşul în care trăiesc prin intermediul unor weekenduri pietonale în mai multe zone centrale şi din sectoare.

Zonele care devin pietonale variază de la weekend la weekend, proiectul urmărind să ofere posibilitatea cât mai multor locuitori ai Capitalei să se bucure de insule de relaxare temporare în spaţiul public altminteri aglomerat al oraşului. Proiectul a avut loc până acum în zona centrală, dar şi în sectoarele 1, 4 şi 6, iar în acest weekend „Străzi deschise” se extinde şi în sectorul 2, într-o nouă zonă centrală.

Programul artistic de pe traseele pietonale ale evenimentului, „Străzi deschise” se desfăşoară cu participarea instituţiilor de cultură, a artiştilor şi companiilor independente din Bucureşti.

Proiectul „Străzi deschise” este organizat de Primăria Capitalei prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism alături de ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, PROEDUS - Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive al Municipiului Bucureşti şi creart - Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie a Municipiului Bucureşti - în calitate de operatori zonali.

Zone pietonale / Străzi deschise 30-31 iulie 2022, între orele 09:00 şi 22:00:

• Calea Victoriei între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei;

• Şoseaua Kiseleff între str. Arh. Ion Mincu şi str. Monetăriei;

• Str. J.L. Calderon între str. Batişte şi C.A.Rosetti (Sectorul 2).

Programul artistic din acest weekend la „Străzi deschise” include o nouă călătoriei urbană cu Tramvaiul Bookureşti, care o are ca invitată pe Nora Iuga şi pe violoncelistul Mihail Grigore, spectacole de teatru de păpuşi prezentate de Teatrul de Animaţie Ţăndărică, momente de magie, spectacole de street dance (prezentate de ARCUB & Asociaţia Challenge Arts), instalaţia participativă „De ce iubeşti Bucureşti” pe faţada Magazinului Muzica şi o lecţie interactivă de istorie care va avea loc în faţa Muzeului Naţional de Istorie a României (propusă de Filiala Bucureşti a Asociaţiei Terra Dacica Aeterna).

Pentru a doilea weekend consecutiv, trecătorii sunt invitaţi să interacţioneze cu elementele de mobilier stradal amplasate în zona Hotelului Radisson în cadrul proiectului (Un) balanced, câştigător al burselor de idei „Bucureşti RE:imaginat”.

Din programul zilei de duminică mai face parte şi atelierul de icoane pe sticlă, adresat copiilor şi coordonat de Liviu Balâc, distins de Ministerul Culturii cu titlul onorific de Tezaur Uman Viu pentru prelucrarea lemnului - realizare icoane din lemn.

Pe Şoseaua Kiseleff, copiii vor fi invitaţi din nou să se joace în aer liber, în zonele de mişcare şi de joacă pregătire de PROEDUS.

Programul „Străzi deschise, Bucureşti” pe Str. Jean Louis Calderon (între str. Batişte şi C.A.Rosetti | 30-31 iulie

Noua zonă pietonală din cadrul „Străzi deschise” inaugurată în acest weekend va găzdui o reeditare a proiectului „Epopeea participativă Bucureşti ‘21” – un proiect ARCUB, iniţiat de Svetlana Cârstean, care are la bază poemul participativ despre Bucureşti. Iniţiativa presupune „ocuparea” străzii cu versuri din acest poem, prilejuind astfel trecătorilor o întâlnire directă, nemediată, cu poezia despre oraş, cu vocile poeţilor şi invitându-i într-o imersiune în poezia urbană.

Tot pe Str. Calderon, vor avea loc în weekend concerte de jazz, susţinute de Albert Tajti (pian), Ioana Spînu (voce), Paolo Profeti (saxofon), recitaluri de muzică pop (Şcoala de Artă Bucureşti), o paradă a căţeilor (ASPA) şi vor fi amenajate noi spaţii de joacă şi mişcare pentru copii (PROEDUS).

Restricţii rutiere

Calea Victoriei | În perioada 30-31 iulie 2022, pe durata restricţiilor instituite, se va permite traversarea maşinilor pe Calea Victoriei, pe strada Sevastopol, strada Gheorghe Manu, Bulevardul Dacia, pe strada George Enescu, strada Ştirbei Vodă, Ion Câmpineanu, Bulevardul Regina Elisabeta. Traficul Societăţii de Transport Bucureşti va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Orban, despre colaborarea pentru alegerile locale: "Am discutat de principiu să ne unim forţele unde e benefic"
Orban, despre colaborarea pentru alegerile locale: "Am discutat de principiu să ne unim forţele unde e benefic"
Preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a afirmat duminică, 25 februarie, la Ploieşti, referindu-se la colaborarea partidelor care formează Dreapta Unită la alegerile locale, că încă nu...
Ludovic Orban spune că România e în mare pericol: „Există două mafii care deţin puterea astăzi”
Ludovic Orban spune că România e în mare pericol: „Există două mafii care deţin puterea astăzi”
Preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat duminică, 25 februarie, la Ploieşti, că România "este prost condusă" şi se află într-un mare pericol. Politicianul susține că...
#zone pietonale Bucuresti, #Kiseleff, #plimbare , #timp liber