Zsolt Szilagyi - Ce promite

Joi, 30 Octombrie 2014, ora 12:53
5067 citiri
Zsolt Szilagyi - Ce promite
Foto: Facebook/Szilagyi Zsolt

Zsolt Szilagyi, candidatul PPMT la alegerile prezidentiale, promite ca Romania va deveni o tara mai frumoasa daca maghiarii au autonomie.

Szilagyi sustine ca autonomia si federalizarea Romaniei reprezinta un interes comun transilvanean, aceasta fiind si tema principala a campaniei sale.

Totul despre candidatul Zsolt Szilagyi

Alegeri prezidentiale 2014: Lista candidatilor inscrisi in cursa

"Cred ca, in cadrul european, secuii, maghiarii si romanii isi pot cladi o tara, o regiune, o casa mult mai confortabila si mult mai europeana, mai aproape de normalitate. Nu este un lucru secret faptul ca vad sansele Romaniei intr-o reforma profunda, care sa aplice modelele consacrate functionale din Europa, inclusiv pentru minoritati, inclusiv pentru comunitatile nationale, deci nu este secret ca partidul nostru lupta pentru acele forme de autonomie care si-au dovedit deja viabilitatea in Europa", a declarat vicepresedintele PPMT.

Acesta a mentionat ca programul sau electoral, denumit "Transilvanizarea Romaniei", se bazeaza nu numai pe voturile maghiarilor, ci si pe votul celorlalti locuitori ai Transilvaniei.

"Cand spunem transilvanizarea Romaniei ne gandim la extinderea nationala a acelor valori care caracterizeaza in sens pozitiv Transilvania: toleranta, diversitatea, eficienta, corectitudinea, respectul fata de celalalt, propagarea ideii europene etc. Vrem, deci, ca Romania sa devina mai degraba o Transilvanie extinsa, Romania sa fie transilvanizata (...) Pornesc in aceasta campanie cu ideea de a mobiliza transilvanenii si maghiarii, nu ma bazez numai pe votul maghiarilor, ma bazez pe votul tuturor ardelenilor care doresc o reprezentare a interesului Ardealului, care cred ca transilvanizarea Romaniei poate ajuta nu numai regiunea noastra, ci si intreaga tara", a declarat Szilagyi Zsolt.

Este pentru prima data in istorie cand comunitatea maghiara va avea doi candidati in cursa pentru Cotroceni ceea ce inseamna, in opinia lui Zsolt Szilagyi, ca maghiarii isi vor face mai bine auzita vocea.

Aceste articole de prezentare a candidatilor la alegeri sunt realizate pe baza programului prezidential si declaratiilor fiecaruia dintre ei. Unde exista putine date, vor fi actualizate in timpul campaniei electorale.

Citește și:
România oferă un ajutor de 1,3 milioane de dolari Turciei și Siriei, în urma cutremurelor devastatoare. Anunțul lui Bogdan Aurescu
România oferă un ajutor de 1,3 milioane de dolari Turciei și Siriei, în urma cutremurelor devastatoare. Anunțul lui Bogdan Aurescu
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a participat luni, 20 martie, la Bruxelles, la Conferinţa internaţională a donatorilor în sprijinul populaţiilor din Turcia şi Siria afectate de...
Răspunsul lui Bogdan Aurescu pentru Moscova: ”Limba moldovenească este o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică”
Răspunsul lui Bogdan Aurescu pentru Moscova: ”Limba moldovenească este o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică”
Ministrul Afacerilor Externe a declarat luni, 20 martie, că limba moldovenească nu există, fiind doar o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică. ”Această așa-numită limbă...
#ce promite Zsolt Szilagyi, #candidati alegeri prezidentiale 2014, #campanie alegeri prezidentiale 2014, #Turul 1 Alegeri Prezidentiale 2014, #Campanie Zsolt Szilagyi prezidentiale 2014, #ce promit candidatii , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014