Zsolt Szilagyi - De ce vrea sa fie presedinte

Miercuri, 29 Octombrie 2014, ora 22:30
3771 citiri
Zsolt Szilagyi - De ce vrea sa fie presedinte
Foto: Facebook/ Szilagyi Zsolt

Szilagy Zsolt, candidatul Partidului Popular Maghiar din Transilvania, sustine ca multi maghiari sunt "dezamagiti de prestatia subreda a actualei guvernari" si spera ca prin candidatura sa la alegerile prezidentiale din noiembrie vocea lor sa fie auzita mai tare.

Sustinator al autonomiei Tinutului Secuiesc, vicepresedintele PPMT a spus, in mai multe randuri, ca "daca nu va exista autonomie in Transilvania nu va putea supravietui comunitatea maghiara din Tinutul Secuiesc".

Totul despre candidatul Zsolt Szilagyi

Alegeri prezidentiale 2014: Lista candidatilor inscrisi in cursa

"Militam de 25 de ani pentru implementarea acelor modele de autonomie care s-au instituit si si-au dovedit deja viabilitatea in Europa occidentala si cred ca, daca romanii din Serbia, Ungaria au dreptul la autonomie culturala si au ales de nenumarate ori autoguvernarea culturala, atunci si noi, Romania, putem institui acest lucru si putem convinge majoritatea romaneasca ca Romania va deveni o tara mai frumoasa, mai stabila, mai buna pentru toti, daca nu numai majoritatea, dar si comunitatile minoritare se simt mai confortabil, mai in siguranta", a declarat Szilagyi Zsolt.

Acesta a mentionat ca isi doreste ca elita politica romaneasca si opinia publica din Romania "sa gandeasca nu numai centralist, cum s-a intamplat pana acuma, dar si conform regionalismului european".

Szilagyi Zsolt a subliniat ca este pentru prima data in istorie cand comunitatea maghiara va avea doi candidati in cursa pentru Cotroceni.

"Vrem sa fim integrati in societatea romaneasca, in politicul romanesc. Ne angajam in aceasta cursa fiindca vedem o sansa de dialog, de a demonta tabuurile si fricile care s-au format cu privire la noi, vedem o sansa de a prezenta programul nostru de modernizare a Romaniei, dupa modele viabile si functionale care exista in Occident, dar care, din pacate, sunt in continuare negate in Romania", a explicat candidatul PPMT.

Citește și:
Klaus Iohannis merge din nou la Bruxelles. Principalele subiecte pe care le va discuta șeful statului cu liderii europeni
Klaus Iohannis merge din nou la Bruxelles. Principalele subiecte pe care le va discuta șeful statului cu liderii europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa, joi şi vineri, la reuniunea Consiliului European de primăvară şi la Summitul Euro în format extins, care vor avea loc la Bruxelles, Regatul Belgiei,...
Precizările lui Sorin Grindeanu despre măsurătorile de pe canalul Bîstroe: ”Ucraina nu a transmis României data la care vor începe”
Precizările lui Sorin Grindeanu despre măsurătorile de pe canalul Bîstroe: ”Ucraina nu a transmis României data la care vor începe”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a făcut miercuri, 22 martie, precizări privind acordul dat de Ucraina pentru măsurătorile de pe Canalul Bîstroe și Brațul Chilia, ”pentru a nu...
#candidati alegeri prezidentiale 2014, #campanie alegeri prezidentiale 2014, #Turul 1 Alegeri Prezidentiale 2014, #Campanie Zsolt Szilagyi prezidentiale 2014 , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014