Proprietarul Agricover Buzau, in topul celor mai bogati fermieri din tara

   

Detinatorul companiei buzoiene Agricover, Jabbar Kanani, se regaseste in topul celor mai bogati fermieri din tara noastra.

Cu o avere estimata la 50-60 de milioane de euro, Jabbar Kanani detine 90 la suta din grupul Agricover, care a raportat pentru anul trecut afaceri de peste un miliard de lei si care are in prezent aproximativ 600 de angajati. Principalele activitati ale grupului sunt comertul cu cereale si oleaginoase, respectiv distributia si vanzarea de seminte certificate, ingrasaminte, pesticide, motorina.

In portofoliul grupului intra si doua ferme vegetale situate in judetele Ialomita si Arges, cu o suprafata totala de 3.000 de hectare. Agricover mai detine peste 30 de silozuri si baze de depozitare, majoritatea situate in partea de sud a Romaniei cu o capacitate de stocare de peste 700.000 de tone. In anul 2010, Agricover a lansat doua divizii noi de business, respectiv comertul cu animale vii si carne si serviciile de furnizare a motorinei.

Jabbar Kanani a venit de 27 de ani in Romania si a cladit pas cu pas Agricover, companie care a ajuns la o cifra de afaceri de milioane de euro. Agricover este veriga dintre agricultura si fabrici, avand mai mult de 3.000 de clienti fermieri, fiecare dintre ei cu zeci de hectare de teren. Grupul are 110 clienti in industria procesatoare - de la morarit si panificatie pana la furaje si industria carnii. In cinci ani, afacerile ar urma sa se dubleze, antreprenorul de origine azera avand in plan listarea afacerilor la Bursa de Valori Bucuresti.

Compania a luat fiinta in anul 2000, in urma fuziunii dintre SC Comcereal Buzau SA si SC Ulvex SA Buzau. Agricover a continuat sa isi diversifice produsele si serviciile in domeniul agricol, consolidandu-si de-a lungul timpului relatiile de parteneriat. Plecand de la procesarea semintelor oleaginoase, pentru ulei, depozitarea si comertul cu cereale si oleaginoase, Agricover si-a extins afacerile in domeniul agribusiness-ului, facand legatura intre marii procesatori si fermieri, si oferind siguranta ambelor parti.

Averea celor mai bogati 50 de fermieri romani se ridica la aproximativ doua miliarde de euro. Clasamentul, realizat de Agrointel, a fost realizat luand in calcul mult mai multe date decat cele contabile, si anume a fost analizat numarul hectarelor de teren, numarul animalelor, utilajele si logistica din dotarea fermierilor, capacitatea de procesare, profitabilitatea afacerii, dar si tendinta business-ului pe termen mediu si lung.

Cel mai bogat fermier roman este Horia Culcescu, care a reusit sa adune aproape 200 de milioane de euro din productia si comercializarea de fructe si legume. Acesta detine 230 de hectare de sere si 1.200 de hectare de vie. Locul al doilea in clasament este ocupat de Ioan Niculae (Teleorman), urmat de Adrian Porumboiu (Vaslui), Jihad El-Khalil (Calarasi) si Andreas von Bardeau (Timis).

*
Luni, 25 Martie 2013, ora 00:00
Sursa: Opinia Buzau

Opinia Buzau
Cele mai citite stiri
Debutul lucrarilor de asfaltare a trei artere din Buzau, amanat pentru 2021
Cele trei mari artere rutiere din Buzau, Unirii, Transilvaniei si Aleea Industriilor, vor fi ...
Jandarmii buzoieni organizeaza selectie pentru ocuparea a 23 de posturi vacante
Inspectoratul de Jandarmi Buzau organizeaza selectie in vederea ocuparii temporare, fara concurs, pe ...
Care sunt comunele in care autobuzele din orasul Buzau ajung de la 1 noiembrie
Vesti bune pentru locuitorii din zonele Ulmeni, Costesti si Gheraseni. Incepand cu data de 1 ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor