Constantin Marta, condamnat de comunisti pentru ca le-a dat trei paini partizanilor din Muntii Argesului: "Toata tineretea mi-a mancat-o puscaria"

Sursa: Adevarul
Sambata, 20 Iulie 2019, ora 15:30
127 citiri
Constantin Marta sau Telu Marta (81 de ani), cum il stie toata suflarea din comuna argeseana Aninoasa, este unul dintre zecile de mii de prigoniti ai istoriei care au indurat chinurile de la Jilava, Gherla, Periprava si Grinzi, dupa ce el si familia sa au intins o mana de ajutor unor partizani anticomonisti refugiati in munti. A fost condamnat pentru inalta tradare si a ispasit sase ani, trei luni si doua saptamani de inchisoare in conditii extrem de grele "Weekend Adevarul": Din ce cauza se ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.