Medicii, prezenti in scoli pentru a supraveghea elevii!

   

Marti, ministrul Educatiei, Monica Anisie, a precizat ca in fiecare unitate de invatamant va exista un cadru medical care va supraveghea participarea elevilor din clasele a VIII-a si a XII-a la cursurile de pregatire, dar si derularea examenelor nationale. "Deja am emis un ordin de ministru comun cu Ministerul Sanatatii care a fost publicat in Monitorul Oficial - pentru ca s-a schimbat starea de urgenta in stare de alerta, avem o lege noua (...) si acolo sunt prevazute toate masurile prevenire si de combatere a imbolnavirilor. Mai precis, e specificat clar care sunt responsabilitatile Ministerului Educatiei, inspectoratelor scolare, unitatilor de invatamant si directiilor de sanatate publica. Am discutat cu domnul ministru al Sanatatii si in fiecare unitate de invatamant va exista un cadru medical care va supraveghea tot acest proces de revenire la cursurile de pregatire, dar si procesul de examene nationale", a spus aceasta.
Ministrul a precizat ca participarea elevilor din clasele terminale la cursurile de pregatire este optionala. "Vom redeschide scolile prin aceste cursuri de pregatire pentru elevii din clasele de a VIII-a si a XII-a tocmai pentru ca acestia au nevoie in aceasta perioada de o revenire si o reintalnire cu profesorii. (...) Revenirea la aceste cursuri este una optionala. Cred ca trebuie ca elevul sa se reobisnuiasca cu spatiul scolii, dar sa fie si sustinut emotional de profesori. (...) Odata cu revenirea la scoala vom lua si masurile de siguranta, pentru ca de aici am pornit de fapt, de la temerile pe care le au elevii sau parintii. Aceasta revenire este una optionala si parintele este cel care evalueaza starea de sanatate a copilului, dar si ceea ce se afla in familie, membrii familiei care ar putea fi in grupa de risc", a aratat Monica Anisie, subliniind ca este convinsa ca profesorii vor fi atenti si la sustinerea emotionala a elevilor. Ministrul Educatiei a precizat ca in curand va aparea metodologia pentru admiterea la liceu, inclusiv pentru liceele vocationale: "Propunerile sunt multiple. Spre final s-a decis sa existe in mare parte probe pe baza de portofoliu, depinde insa de fiecare tip vocational".
Vineri, 22 Mai 2020, ora 16:27
Sursa: Arges Expres

Arges Expres
Cele mai citite stiri
Care sunt cele trei zone metropolitane din Arges. Intre aceste localitati NU este nevoie de declaratie pe propria raspundere!
Conform dispozitiilor primite din partea Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Comitetul ...
Schimbare importanta la aplicatia WhatsApp! Toti utilizatorii sunt vizati
WhatsApp a inceput sa testeze o noua functie. Cea mai noua versiune beta permite adaugarea ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor