Picturile naive ale unui roman care au impresionat Europa. "Numarul exact al lucrarilor mele este 164, din care mai am doar patru"

Sursa: Adevarul
Sambata, 27 Mai 2017, ora 16:16
212 citiri
Fost lacatus mecanic si, ocazional, poet, Gheorghe Babet este unul dintre cei mai apreciati artisti naivi din Romania. Pictura sa inedita si prin stil, dar si prin tehnica a depasit de multa vreme granitele tarii. Majoritatea tablourilor sale se afla in colectii particulare ale unor occidentali fascinati de acest gen. Gheorghe Babet este un nume de referinta in Romania in arta naiva sau "arta instinctuala", cum adesea i se spune. Acesta este un fenomen aparut la sfarsitul secolului al XIX-lea ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.