PSD este marele castigator al alegerilor locale in Arges

   

Partidul celor trei trandafiri a reusit sa-si atraga cele mai multe voturi in 5 iunie pe listele de candidati la posturile de primari ale localitatilor din judetul nostru. Victoria a fost facilitata de balbaielile din tabara principalului adversar - la toate nivelurile. Liberalii s-au facut de ras la Bucuresti, unde au schimbat nu mai putin de patru candidati pana cand s-au decis sa mearga pe mana perdantului predestinat. Catalin Predoiu n-a fost si nu da semne ca ar putea fi vreodata candidatul capabil sa atraga simpatia electoratului, iar infrangerea sa era previzibila pentru orice spirit rational, mai putin cele ale "iluminatilor" Vasile Blaga si Alina Gorghiu. Dumneaei marturisea public ca a avut viziunea ca Mitrofan avea sa castige alegerile la Curtea de Arges, orasul in care a invatat si de unde a plecat cu diploma de bacalaureat la Bucuresti. Ce s-a ales din profetie, se stie... Ceea ce pare sa se ignore este faptul ca astfel de gafe se pot regasi in scorurile slabe pe care PNL risca sa le obtina la alegerile parlamentare din toamna. Liberalii au avut rezultate proaste la recentele alegeri din judet, iar incercarea de a pacali lumea cu cele 24 primarii - cel mai bun scor la locale de nu stiu cand, potrivit declaratiilor liderului organizatiei Arges, senatorul Ion Popa - este ridicola si, deopotriva, periculoasa. Potentialii alegatori, inclusiv simpatizantii liberali, pot concluziona ca sunt prostiti cu buna stiinta de niste impostori. Consecintele nu sunt greu de banuit, dar vor fi dificil de inghitit la baza partidului de cei care - foarte probabil - nu au vocatia masochismului si vor refuza sa ramana vesnic in tabara perdanta numai de dragul respectarii unui principiu pe care liderii l-au calcat in picioare pentru a-si satisface orgoliile sau interesele marunte de moment.
Adevarul si numai adevarul

Fara alte consideratii care pot fi taxate drept subiective, haideti sa vedem "la rece" cum arata rezultatele reale. PSD a castigat primariile din 75 localitati argesene din totalul de 102. PNL a avut succes numai intr-un oras din sapte, la Costesti. Si a mai castigat in urmatoarele localitati rurale: Albesti - de Arges si de Muscel - Botesti, Bughea de Sus, Buzoesti, Cetateni, Ciomagesti, Corbi, Dragoslavele, Izvoru, Moraresti, Mozaceni, Oarja, Poiana Lacului, Poienarii - de Arges si de Muscel - Schitu Golesti, Suseni, Stefan cel Mare, Titesti si Uda. In general a avut succes in localitati mici ca numar de populatie si, implicit, de voturi si daca situatia nu se schimba pana la alegerile legislative de la inceputul lunii decembrie, e clar ca PSD porneste ca favorit. Ion Popa se poate socoti fericit ca a promovat singura femeie primar liberal din Arges - Corina Liana Duna - la Oarja, dar nici macar n-a egalat scorul PSD, care a punctat la Vulturesti prin Irina-Elena Posirca, dar mai ales la Stefanesti prin fostul parlamentar ales in 2012 pe listele PP-DD, Ioana-Jenica Dumitru. Acolo dumneaei a reusit isprava de a-l ecoate din primarie pe vechiul liberal Dorin-Mihail Barbuceanu. Asta ca sa nu mai spunem ca sa dai orasul Stefanesti pe comuna Oarja, nu pare a fi o afacere profitabila nici macar pentru cineva care poseda certificat de intarziat mintal! Concluzia este una singura: liberalii au adevarul lor, diferit de al celorlalti! Oare sa fie asumarea realitatii mai periculoasa decat inducerea sadica si premeditata in eroare a credulilor, cati vor mai fi ei?...

Pe langa PSD si PNL au mai punctat cu cate un post de primar in comunele argesene Nicolae Pana (ALDE Cosesti) si Eugen Mira (PMP Cateasca). Ultimul, dar nu cel din urma biruitor merituos in alegerile de la inceputul lui iunie ramane independentul Ion Dorel Tanasescu, de la Bughea de Jos. Foarte probabil, dumnealui n-a avut loc in capul listei vreunuia dintre partidele mari, care-si aveau clientii lor vechi ce-si asteptau randul. Dupa ce si-a dovedit valoarea electorala, a devenit o mireasa politica dorita, care va fi curtata la greu. La prima vedere, situatia i-a devenit favorabila, insa rational nu poate administra comuna fara sprijinul legislativului. Daca vrea sa ramana independent, va fi blocat in mandat, asa ca va trebui sa faca propriile alegeri. Distributia celor 13 mandate din legislativul local este urmatoarea: 5 PSD, 1 ALDE, 4 PNL, 2 PAM si 1 PMP! Politic vorbind, primarul Ion Dorel Tanasescu nu poate face o casatorie din dragoste, ci este silit sa contracteze una din interes, probabil si cedand postul de viceprimar. Cu cine si in ce conditii, se va vedea la timpul potrivit. Oricum, cine vorbeste despre mari victorii in alegerile locale din Arges in afara celor din PSD, are clar probleme cu efectele caniculei, care par sa dauneze grav sanatatii la nivelul conducerii judetene!
Marti, 21 Iunie 2016, ora 23:27
Sursa: Arges Expres

Arges Expres
Cele mai citite stiri
Argesul in top 4, infectati, morti de COVID-19!
Judetul Arges detine un loc de frunte in statisticile sumbre privind pandemia de coronavirus. ...
Seful Cardiologiei de la Judetean, dr. Catalin Usurelu, infectat cu coronavirus
Seful Cardiologiei de la Judetean, dr. Catalin Usurelu, infectat cu coronavirus. Seful sectiei de ...
Se cere dizolvarea PNL-ului pe cale judecatoreasca
Fostul europarlamentar ALDE Norica Nicolai cere dizolvarea PNL-ului pe cale judecatoreasca, dupa ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor