Mutu, in centrul unui scandal in Franta

Marti, 18 Decembrie 2012, ora 17:44
3867 citiri
Mutu, in centrul unui scandal in Franta

Presa franceza a scris, marti, despre un conflict intre atacantul Adrian Mutu si antrenorul Alex Dupont, demis de la Ajaccio, tehnicianul declarand ca a primis mesaje de sustinere de la fotbalistii echipei, nu insa si de la internationalul roman.

Potrivit L'Equipe, relatia dintre Mutu si Dupont era foarte tensionata, iar jucatorul nici macar nu il saluta pe antrenorul sau. Despre o ruptura intre fotbalisti si tehnician a vorbit si presedintele Alain Orsoni, acesta fiind unul dintre motivele care l-au facut pe conducatorul gruparii corsicane sa-l demita, luni, pe Dupont.

Intr-o declaratie acordata Infosport+, Dupont a confirmat neintelegerile cu Mutu. "Am primit mesaje de simpatie de la jucatorii mei, nu si de la Mutu", a spus antrenorul.

Alex Dupont a fost demis, luni, de presedintele clubului Ajaccio, Alain Orsoni, in urma rezultatelor slabe inregistrate. Orsoni a declarat ca exista o ruptura intre grupul de jucatori si antrenorul Dupont, iar in situatii de criza cel care plateste pentru esecuri este antrenorul, desi acesta nu este singurul vinovat.

"Antrenorul, liderul grupului, este cel care plateste oalele sparte intr-o situatie de criza. Dar asta nu inseamna ca am rezolvat problemele. Imi pare rau ca am ajuns la aceasta decizie, pentru ca eu consider ca Alex Dupont, chiar daca trebuie sa-si asume esecul, nu este singurul responsabil. Jucatorii sunt, dupa parerea mea, primii repsonsabili, ei trebuie pe teren sa dea exemplu, sa-si justifice statutul, sa se comporte ca adevarati profesionisti. Atat titularii, cat si rezervele trebuie sa aiba acum un singur obiectiv: mentinerea echipei in Ligue 1. Numele viitorului antrenor va fi anuntat curand", a afirmat Orsoni, potrivit site-ului oficial al clubului.

Dupont, 58 de ani, a fost numit la inceputul acestei editii de campionat si avea contract cu Ajaccio pentru doi ani.

In ultimele sase partide, Ajaccio a obtinut o singura victorie si ocupa locul 14, cu 19 puncte, dupa disputarea a 19 etape din Ligue 1.

Printre numele vehiculate pentru banca tehnica a corsicanilor figureaza Olivier Pantaloni, predecesorul lui Dupont, sau o colaborare intre Jean-Luc Ettori si Francois Ciccolini. Potrivit lui Orsoni, antrenorul principal la Ajaccio este retribuit cu 20.000 de euro lunar.

Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică, 28 aprilie, întrebată dacă mai negociază cu Cristian Popescu Piedone şi mai speră ca acesta să se retragă din...
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Alianţei Dreapta Unită la Primăria Iaşi, Marius Bodea, a declarat după înregistrarea candidaturii sale la Biroul Electoral Municipal că pe 9 iunie bătălia se va da „între...
#Mutu scandal conflict antrenor, #antrenor Ajaccio demis Mutu , #Ajaccio
Comentarii