Adrian Radulescu: Albina este cel mai bun prieten al omului

Joi, 18 Aprilie 2013, ora 17:58
6014 citiri
Adrian Radulescu: Albina este cel mai bun prieten al omului

Albina este cel mai bun prieten al omului, chiar daca unii considera ca ar fi cainele, calul sau vaca, a declarat, joi, consilierul prezidential Adrian Radulescu, la o dezbaterea organizata de Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania (ACA).

"Oamenii spun ca anumite animale sunt prieteni devotati. Unul spune ca ar fi cainele, un altul ca ar fi calul sau ca ar fi vaca. Eu spun ca cel mai bun prieten al omului, care da barometrul vietii pe pamant, este albina.

Atunci cand nu vor mai fi albine, nici viata nu va mai fi. Cred ca ar trebui sa avem grija de albine ca de proprii nostri copii. Eu sunt horticultor de profesie si m-a preocupat intotdeauna protectia albinelor pentru ca pomicultura, legumicultura, viticultura - domenii intensive ale agriculturii - sunt dusmani pentru micutele zburatoare, pentru ca se fac diferite tratamente.

Cred ca ar trebui sa luam exemplul lor in ceea ce inseamna colectivitate, exactitate si in ceea ce inseamna precizie. M-a socat un lucru esential la albine si anume faptul ca nu exista exceptii. Din pacate viata oamenilor este facuta dintr-o regula si din 20 de exceptii, insa la albine exista doar reguli", s-a adresat apicultorilor Adrian Radulescu.

Consilierul prezidential, fost secretar de stat in MADR, a subliniat ca a fost socat de modul de impozitare impus apicultorilor, in conditiile in care Romania are toate conditiile pentru dezvoltarea acestui sector.

"Romania are posibilitatea dezvoltarii acestui sector pentru ca este bine pozitionata geografic. S-a demonstrat ca este unul din cele mai importante sectoare. Este si cel mai bine organizat si care aduce foarte multi bani din exporturi. Am fost socat insa de aparitia acestor taxe si impozite care franeaza dezvoltarea sectorului.

Din 2014 vine noul PNDR, unde va exista un program sectorial pentru apicultura, dar si noul PNA. Va recomand sa fiti aproape de asociatii si sa faceti presiune pe tot ceea ce inseamna functionari ai statului si sa va luptati pentru sector si pentru drepturile voastre", a spus Radulescu.

Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania a organizat joi o dezbatere cu tema "Romania apicola 2013. Necesitati, tendinte si strategii de dezvoltare a sectorului apicol", invitatul special al acestui eveniment fiind Gilles Ratia, presedintele Federatiei Internationale a Asociatiilor Apicultorilor - Apimondia, care se afla in Romania in perioada 17-21 aprilie.

Dezbaterea a prefatat cea de-a opta editie a Targului National al Mierii, unul dintre cele mai importante evenimente dedicate consumatorilor si producatorilor de produse apicole din zona Capitalei, care se va desfasura in perioada 19-21 aprilie, pe platforma ACA/ICD Apicultura din Bucuresti.

Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
#Adrian Radulescu albina prieten om, #Adrian Radulescu horticultura, #Adrian Radulescu albine , #stiri Adrian Radulescu