Top 10 supercompanii care domina economia lumii

Sambata, 05 Februarie 2011, ora 21:11
3931 citiri
Top 10 supercompanii care domina economia lumii

Forbes a publicat topul Global 2000, cele mai puternice companii care guverneaza economia mondiala. Topul cuprinde companii din 60 de tari si a fost realizat pe baza unui indice care a luat in calcul vanzarile, profiturile, activele si valoarea de piata a firmelor.

Cele mai multe firme de top provin din Statele Unite, iar in ceea ce priveste domeniul de activitate, sectorul bancar si petrolier sunt predominante in clasament.

JPMorgan Chase. Clasata pe locul 16 anul trecut, JPMorgan Chase, una dintre cele mai vechi institutii financiare din lume, ocupa prima pozitie in topul intocmit de Forbes.

Compania a obtinut primul loc in top datorita vanzarilor si a valorii sale de piata.

General Electric. Conglomeratul american, a doua companie din Statele Unite ale Americii ca valoare de piata, activeaza in 6 domenii principale, prin subsidiarele sale: GE Infrastructure, GE Industrial, GE Healthcare, GE Money, GE Commercial Finance si NBC Universal.

Dupa o domnie de un an in topul celor mai performante companii, General Electric a cazut pe locul doi, in conditiile in care vanzarile, veniturile si activele au scazut pe parcursul anului trecut.

Bank of America. Achizitia Merrill Lynch in 2009 a ajutat banca americana sa ajunga pe locul 3 in topul celor mai importante companii. Citeste mai multe despre Top 10 Supercompanii care domina economia lumi pe Business24.ro.

S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
#top 10 companii, #supercompanii Forbes , #afaceri de succes