Barurile de la parterul blocurilor vor fi inchise la ora 23.00, prin lege

Joi, 08 Aprilie 2010, ora 17:27
4985 citiri
Barurile de la parterul blocurilor vor fi inchise la ora 23.00, prin lege
Foto: http://coloradospringsrealestateconnection.com

Proprietarii barurilor, restaurantelor si cafenelelor de la parterul blocurilor ar putea fi obligati prin lege sa le inchida la ora 22.00, iarna, si 23.00, vara, iar in cazul in care nu vor respecta regulile de liniste public vor plati amenzi de la 2.500 la 5.000 de lei.

Plenul Senatului a adoptat joi o propunere legislativa prin care se majoreaza amenzile pentru incalcarea linistii publice de catre persoanele fizice sau firmele detinatoare de cafenele,restaurante si baruri in imobilele cu destinatia de locuinte, limitandu-le totodata orarul de functionare.

Propunerea legislativa include la capitolul contraventiilor in privinta normelor de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice si cazul in care sunt organizate "petreceri cu caracter privat si utilizata aparatura muzicala de natura a tulbura linistea locuitorilor, in structurile care presteaza servicii de alimentatie publica situate in imobilele cu destinatia de locuinte, dupa orele 22.00, in mediul urban". De asemenea, a fost instituita o amenda de la 2.500 la 5.000 de lei in cazul incalcarii acestor prevederi legale.

Acelasi cuantum al amenzii a fost stabilit si pentru situatia in care sunt organizate petreceri cu caracter privat si este utilizata de aparatura muzicala la intensitate "de natura a tulbura linistea locuitorilor, in corturi, alte amenajari sau in spatiu neacoperit, situate in perimetrul apropiat imobilelor cu destinatia de locuinte sau cu caracter social, in mediul urban" - anterior amenda fiind de la de la 500 lei la 1.500 lei.

De asemenea, a fost completata Ordonanta de Urgenta 99/2000 privind comercializarea produselor si serviciilor de piata in sensul stabilirii programului maxim de functionare a restaurantelor, barurilor si cafenelelor situate la parterul imobilelor cu destinatia de locuinta. Astfel, structurile care presteaza servicii de alimentatie publica, de tip restaurant, cafenele si baruri fara spectacol pot functiona intre orele 08.00 si 22.00 pe timp de iarna (lunile octombrie - martie) si intre orele 08.00 si 23.00 pe timp de vara (lunile aprilie - septembrie). Nerespectarea acestui program se sanctioneaza cu amenda de la 5.000 de lei la 10.000 de lei. In situatia in care societatea in cauza repeta contraventia intr-un interval de 12 luni, chiar daca amenda a fost platita, primaria va suspenda activitatea acesteia pe o perioada de 30 de zile.

Propunerea legislativa urmeaza sa intre in atentia Camerei Deputatilor, in calitate de for decizional in aceasta speta.

Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
#baruri inchise parter bloc, #lege adoptata Senat , #afaceri domiciliu