3 firme care au avut parte de succes pe piata din Romania. De ce depinde succesul afacerii tale?

Advertorial
Luni, 27 Februarie 2017, ora 16:15
42374 citiri
3 firme care au avut parte de succes pe piata din Romania. De ce depinde succesul afacerii tale?

(P) Pentru unii succesul vine peste noapte, pentru altii vine in urma unui drum batatorit de straduinta si mult efort. Unii au avut norocul sa intalneasca numeroase portite deschise si numeroase oportunitati care sa le usureze calea spre succes, iar altii au trebuit sa bata din usa in usa si sa cunoasca sentimentul unui esec, ca, in final, acesta sa se transforme in reusita

Succesul in activitatile de business este, de foarte multe ori, vazut ca pe un fenomen care vireaza bani in cont, dar in realitate ar trebuie sa insemne mult mai mult. Sentimentul de satisfactie de la final este uimitor. Intr-o afacere, succesul chiar daca vine peste noapte, chiar daca vine mai tarziu, trebuie sa fie mentinut pe aceeasi linie, tot cu mult efort.

Nimeni nu poate da ingredientele perfecte care sa duca spre reusita. Cert este ca fiecare om percepe in mod diferit succesul, in modul in care are el nevoie. Mai jos sunt cateva afaceri de succes din Romania, care au cunoscut atat apogeul cat si esecul, de-a lungul drumului.

3 afaceri de succes din domenii diferite

1. Global Booking este o afacere care a cunoscut succesul in domeniul artistic. Platforma online permite clientilor sa afle tarife artisti romani si, implicit, sa ii inchirieze pentru petreceri si marile evenimente.

Global Booking s-a dezvoltat ca o firma de impresariere a artistilor romani, datorita cererii mari venite de pe piata. Astfel, atunci cand incepi o afacere, trebuie sa privesti oportunitatile de piata si sa filtrezi toate circumstantele in care un om ar avea nevoie de un asemenea serviciu.

In Romania, sunt foarte multi artisti care asteapta sa fie cunoscuti si adusi la evenimente, asadar priveste asta ca pe un start-up bun pentru o viitoare afacere de succes.

2. Extra Simplu este o afacere de succes in domeniul financiar, care a privit nevoia romanilor de un mic ajutor in situatiile de criza ca pe o oportunitate foarte buna de a oferi o solutie in acest sens.

Astazi, bancile au inasprit conditiile de accesare a unui credit de nevoi personale, drept urmare necesitatea de a oferi romanilor o alternativa in acest sens, le-a adus foarte mult succes pe plan profesional celor de Extra Simplu cu credite pentru nevoi personale.

Poti incepe si tu o afacere in acest domeniu. Informeaza-te cu ce presupune acest domeniu, care iti sunt competitorii si cu ce poti veni in plus la acest serviciu.

3. Dispot Trading este o afacere care distribuie articole si echipamente de protectie a muncii.

Dupa ce s-au izbit de un esec intr-un business similar, de vanzarea a consumabilelor medicale, in 2003 au pus bazele unei noi afaceri, care, astazi, este un real succes pe piata de domeniu.

Practic, ei importa si distribuie articole de unica utilizare atat pentru protectia personala, cat si echipamente pentru lucratorii din industrie, din domeniul medical, cosmetic, curateniei etc.

Cu o gama variata de produse, de la halate medicale, pana la manusi latex, recipiente si chiar solutii de curatare, Dispot Trading se adreseaza doar persoanelor juridice.

Este foarte important ca atunci cand incepi o afacere, sa gasesti o nisa si un public tinta foarte bine definit deoarece piata concurentiala va fi mai mica fata de magazinele online universale.

Inainte sa incepi o afacere, este foarte important, sa tii cont de fiecare factor care ar putea influenta pozitiv sau negativ parcursul spre succes.

Alege foarte bine domeniul, stabileste-ti cateva obiective si strategii prin care poti sa ajungi la posibili clienti, si, cu siguranta, vei avea rezultate foarte bune.

Ai in perspectiva cateva modele de afaceri care au cunoscut succesul si fura cate putin din secretul lor.

HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat recent trei noi smartphone-uri sub marca proprie: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ și HMD Pulse. În cadrul unei întâlniri online care a avut loc pe 17 aprilie, Adam Ferguson,...
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
#afaceri online , #afaceri online