Avon vinde cosmetice de 45 de milioane de euro in mediul rural

Joi, 29 Iulie 2010, ora 10:29
2565 citiri
Avon vinde cosmetice de 45 de milioane de euro in mediul rural
Foto: Arhiva

Avon Romania, companie de vanzari directe de cosmetice, incaseaza 45 milioane de euro anual numai din mediul rural, potrivit conducerii companiei.

Reprezentantii companiei sustin ca zona rurala are un potential de crestere urias.

"Aproximativ 40% din total sunt vanzarile noastre in mediul rural. Profilul consumatorului nu difera foarte mult de cel din mediul urban. Preferintele de consum sunt aceleasi. In plus, clientele au aceeasi deschidere in a folosi canalele virtuale pentru comanda de cosmetice", a declarat pentru Ziarul Financiar Razvan Diratian, director comercial al Avon Romania si Moldova.

In prezent, bugetul mediu lunar al unei gospodarii din mediul rural pentru bunuri nealimentare ajunge la 370 de lei, in conditiile in care o gospodarie de la oras cheltuieste 520 de lei pentru aceleasi produse.

Potrivit sursei citate, compania de cosmetice a finalizat 2009 cu afaceri de 112,7 mil. euro (473,7 milioane lei), nivel aproape asemanator cu cel din 2008, calculat in euro, si cu 14% mai mare, calculat in lei. Din 2008, Avon Cosmetics a inceput sa faca tranzitia catre modelul de business online, iar din 2009 toti clientii si-au comandat produsele pe internet sau prin telefon.

"Am lansat si comanda prin SMS, ca un canal alternativ destinat in special zonelor rurale unde penetrarea internetului este destul de scazuta", spune Diratian.

Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
În iunie anul trecut, Google a lansat tableta Pixel, care a inclus în pachet un Dock cu Încărcător și Difuzor, destinat să transforme dispozitivul într-un difuzor inteligent atunci când...
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Recent, au apărut zvonuri că Samsung, în colaborare cu Google, dezvoltă noi funcții de inteligență artificială (AI) pentru linia de smartphone-uri. Potrivit ultimelor rapoarte, următoarea...
#vanzari Avon, #cosmetice mediu rural , #clienti