Afaceri castigatoare pe timp de criza

Joi, 05 Februarie 2009, ora 23:55
4738 citiri
Afaceri castigatoare pe timp de criza

In timp ce stirile financiare inunda creierul cu informatii prea putin imbucuratoare, de la program de lucru redus si concedieri si pana la prognoze economice sumbre, exista si motive de bucurie atunci cand vine vorba si despre companii care fac in ciuda crizei.

Compania producatoare de televizoare cu plasma Loewe din Bavaria a obtinut in 2008 un rezultat de vis si anume o cifra de afaceri de 324 de milioane de euro, cea mai mare din istoria sa de 86 de ani.

Profitul inainte de impozitare a crescut cu 30 la suta, mai ales Campionatul european de fotbal si tendinta de achizitionare de televizoare cu ecran plat contribuind la profiturile Loewe, scrie Taz.de.

Criza vine tocmai la momentul potrivit pentru companie, dat fiind ca aceia care sunt confruntati cu scurtarea duratei de lucru au cel putin timp destul sa priveasca la televizor si cine ar putea sa-i blameze pe oameni ca investesc in valori reale in conditiile prabusirii pietelor de actiuni, in cazul de fata in televizoare uriase.

Volumul de vanzari al producatorului de prezervative Durex a crescut si el anul trecut cu zece la suta, iar cel de lubrifianti si vibratoare cu 27 la suta.

Compania a reusit sa-si creasca profitul inainte de impozitare la circa 50 de milioane de euro, motivul fiind, conform analistilor, acela ca, o ora de interludiu romantic cu partenerul este la fel de distractiva insa nu si asa de scumpa ca mersul la teatru.

Se pare, fie spus printre altele, ca nici televizorul cu plasma din camera de dormit nu strica deloc noua placere.

Cel mai mare lant de drogherii german, Schlecker, a obtinut anul trecut o crestere a cifrei de afaceri cu sase la suta si pare bine pregatit pentru 2009.

La Schlecker pot fi gasite atat prezervative cat si ceva de rontait pentru stat in fata TV-ului, mai ales ca filialele Schlecker se gasesc la orice colt de strada, dat fiind ca, nu-i asa, cui ii convine sa mearga prea departe sau sa iasa din casa pe vreme de criza.

Compania Schlecker intentioneaza sa fie prima firma de comert cu amanuntul care va vinde anul acesta produse medicamentoase sub marca proprie, in acest fel totul devenind probabil mai usor de suportat.

Schlecker ar putea sa-si amarasca singur perspectivele in conditile in care simpaticul miliardar Anton Schlecker din Suabia (denumire istorica a unei regiuni din sud-vestul Germaniei, corespunzand unei mari parti din actualul land Baden-Wuerttemberg si unei parti din Bavaria, n.red.), proprietarul lantului, intentioneaza o restructurare a concernului si mentinerea doar a filialelor XL, ceea ce ar insemna sfarsitul multor filiale de la coltul strazii si pierderea mai multor locuri de munca.

Concernul suedez de moda Hennes si Mauritz (H&M) intentioneaza la randul sau sa creeze anul acesta 7.000 de noi locuri de munca in intreaga lume si sa deschida 225 de magazine noi, printre care unele in China si Rusia.

Lantul de magazine pentru articole de imbracaminte se bazeaza in calculele sale pe criza, dat fiind ca in astfel de conditii consumatorilor nu le prea convine sa dea bani multi pe haine pe care sa le poarte doar de doua ori.

In curand vor fi puse in vanzare in reteaua H&M produse textile pentru locuinta, tocmai potrivite pentru postatul in fata televizorului si pentru folosirea de produse Durex, astfel ca toate vor fi in deplina armonie unele cu altele.

Compania McDonalds a vandut in al treilea trimestru al anului trecut cu 11 la suta mai multi burgeri, actualul presedinte al concernului, Jim Skinner, afirmand cu bucurie despre compania sa ca este' rezistenta la criza'.

Dupa cum se pare, in vremuri de criza oamenii se reprofileaza din nou catre ''gustul adevarat'', grasime si aditivi pentru potentarea gustului. In loc sa-si invite partenerele la restaurante fine, barbatii prefera acum sa le invite la laboratorul de prajeli, episodul seductiei urmand oricum sa aiba loc, eventual, in fata aparatului TV.

In acest fel vedem iata si partile pozitive ale crizei economice si anume faptul ca lumea se gandeste din nou la lucrurile esentiale din viata: mancat, privit, haine si sex.

De ce se îngrămădesc românii acum să-și facă credite. „Tendințele s-au schimbat mult în ultimul an”
De ce se îngrămădesc românii acum să-și facă credite. „Tendințele s-au schimbat mult în ultimul an”
Dobânzile au scăzut ușor în ultimele luni, la fel și ratele celor care avea dobânzi variabile. Deși sumele nu sunt considerabile le-au deschis românilor apetitul pentru credite. Una...
NVIDIA își îndreaptă atenția către industria roboților umanoizi. Ce a declarat CEO-ul companiei
NVIDIA își îndreaptă atenția către industria roboților umanoizi. Ce a declarat CEO-ul companiei
NVIDIA, cunoscută pentru soluțiile sale avansate de procesare AI, își îndreaptă acum atenția către o nouă piață emergentă: cea a roboților umanoizi. CEO-ul companiei, Jensen Huang,...
#criza economica, #afaceri de succes , #firma