ArcelorMittal Hunedoara isi va reduce productia la jumatate

Luni, 13 Octombrie 2008, ora 17:35
1750 citiri
ArcelorMittal Hunedoara isi va reduce productia la jumatate

Combinatul ArcelorMittal Hunedoara isi va reduce productia la jumatate din noiembrie, din cauza crizei economice mondiale.

Directorul general al societatii, Remus Patan, a precizat ca evenimentul nu va duce la disponibilizari, informeaza NewsIn.

"Si noi depindem de export, ca orice firma exportatoare, ca urmare ne afecteaza criza economica mondiala. In aceste conditii, productia la combinatul siderurgic de la Hunedora se va reduce in trimestrul 4 cu 50%. Luna octombrie vom functiona normal, dar incepand din luna noiembrie, productia combinatului siderurgic de la Hunedoara va fi la jumatate fata de cat este in prezent.

In plus, pe 10 decembrie, vom opri functionarea combinatului, pana pe 5 ianuarie, din cauza unor lucrari de investitii la Otelarie. Toata aceasta situatie nu duce automat si la disponibilizari. Vom mentine personalul pe care il avem in prezent, adica 1.242 de oameni", a decarat Remus Patan.

Oficialul ArcelorMittal a adaugat ca spera ca situatia sa se remedieze cat mai repede, infirmand temerile sindicalistilor privitoare la disponibilizari.

"Sper sa nu se faca disponibilizari de personal, iar daca vor fi, atunci vom cere administratiei sume mai importante fata de cum se dadeau pana acum la disponibilizari. Patronul Mittal nu vrea sa produca pe stoc, acum in plina criza economica. Dar, sigur va urma un boom in domeniul constructiilor", a declarat Adrian Mititelu, liderul Sindicatului Solidaritatea din ArcelorMittal Hunedoara.

Arcelor Mittal este la ora actuala cel mai mare producator de otel mondial, avand peste 330.000 de angajati in 60 de tari.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#ArcelorMittal, #Hunedoara, #productie, #sindicat, #reducere , #firma