Ce se intampla cand miliardarii divorteaza

Sambata, 29 Noiembrie 2008, ora 18:28
1824 citiri
Ce se intampla cand miliardarii divorteaza

Multi miliardari au saracit serios ca urmare a caderilor inregistrate in ultimele luni la bursa, insa sunt cativa a caror avere a suferit o mare lovitura si de pe urma divortului, scrie Forbes.

In noiembrie, Slavica Ecclestone, sotia fondatorului curselor de Formula 1, Bernie Ecclestone, s-a mutat din casa din Londra si a intentat divort. Ghinionul face ca miliardarul, a carui avere este estimata la 3,7 miliarde de dolari, si-a pus o parte din acesti bani intr-un offshore pe numele sotiei, o strategie de a scadea taxele si, de altfel, o investitie sigura in conditiile unui mariaj stabil, de 23 de ani.

In aceste conditii, divortul ii va pune la grea incercare "economiile".

Magnatul american Theodore Waitt, care si-a vandut compania producatoare de PC-uri, Gateway, anul trecut si si-a finalizat anul acesta divortul de sotie, a ramas mai "usor" cu 100 de milioane de dolari in urma despartirii.

Roy Disney, nepotul lui Walt Disney, s-a clasat anul trecut in clasamentul Forbes al celor mai bogati americani, cu o avere estimata la 1,4 miliarde de dolari. Despartirea de nevasta cu care fusese casatorit timp de 52 de ani l-a facut insa sa-si piarda jumatate din avere si sa iasa din "clubul miliardarilor".

Un alt fost membru al clasamentului Forbes 400, Timothy Blixseth, a iesit si el din top dupa ce s-a separat de sotia sa, dupa 25 de ani de casatorie. Sotia Edra, a ramas, dupa o urata batalie la tribunal, cu 50% din statiunea de lux Yellowstone Club.

Nu toti miliardarii sunt insa ruinati de un divort. Cel mai bun exemplu este rusul Roman Abramovici, care, din averea de 23,5 miliarde de dolari, i-a dat fostei sotii doar 300 de milioane, un iaht si un avion particular. Criza economica a facut insa mai multe ravagii in buzunarele lui Roman, iar Irina a facut o "afacere" mai buna decat spera.

Maria Ionescu

Samsung ar putea lansa ceasuri inteligente cu o funcție de monitorizare a glicemiei
Samsung ar putea lansa ceasuri inteligente cu o funcție de monitorizare a glicemiei
Un nou raport sugerează că Samsung ar putea introduce monitorizarea glicemiei în ceasurile sale inteligente de generație următoare, o inovație care ar putea transforma modul în care...
Google Maps vrea sa îi ajute pe utilizatori să găsească cele mai bune locuri din oraș
Google Maps vrea sa îi ajute pe utilizatori să găsească cele mai bune locuri din oraș
Google a anunțat recent implementarea unei noi funcții de inteligență artificială în aplicația Google Maps, destinată să transforme modul în care utilizatorii descoperă noi locuri....
#miliardari, #divort, #abramovici, #Bernie Ecclestone, #Roy Disney , #firma