Compania aeriana Jetran Air, oprita la sol din cauza datoriilor

Sambata, 07 Martie 2009, ora 15:21
1644 citiri
Compania aeriana Jetran Air, oprita la sol din cauza datoriilor
Foto: Ringwayreports

Compania aeriana Jetran Air are probleme financiare grave, avand deja avioanele oprite la sol.

"Am solicitat o insolventa voluntara, pentru a putea restructura complet compania," a declarat un reprezentant PR al Jetran Air, pentru Pro TV.

"Analiza facuta de administratorul judiciar este in curs de realizare, iar, la sfarsitul acestei analize, instanta va hotari daca este necesar ca Jetran Air sa intre intr-o reorganizare judiciara, care va dura doi ani," a adaugat reprezentantul PR.

Pe platforma aeroportului Henri Coanda sunt deja stationate trei dintre aeronavele companiei, iar o a patra este de asemenea stationata, dar la cererea proprietarului, fiind sechestrata de acesta, potrivit reprezentantilor aeroportului.

Firma a fost preluata de un nou actionar, care incearca sa gaseasca masuri pentru a o aduce pe linia de plutire.

Aceasta nu este singura companie cu probleme. Din cauza scaderii traficului pe cursele regulate cu 40%, in ultimele patru luni, mai multi operatori au intrat intru-un impas financiar.

"Sunt companii aeriene care inregistreaza anumite debite, iar aeroportul a luat toate masurile pentru ca acestea sa fie recuperate," a declarat Stefan Mladin, directorul general al Aeroportului Baneasa.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#JetranAir, #operator aerian, #probleme financiare , #firma