Un fond privat din Golful Persic investeste in agricultura din Romania

Miercuri, 11 Noiembrie 2009, ora 21:12
2349 citiri

Un fond privat din Golful Persic intentioneaza sa achizitioneze 50.000 de hectare de teren agricol in Romania, productia urmand a fi vanduta in Orientul Mijlociu, potrivit unui oficial.

Fondul privat, infiintat de Pharos Financial Group, o firma de administrare a fondurilor din Dubai, si compania britanica Miro Holdings International, vor dispune de 350 de milioane de dolari, pentru achizitii in Europa de Est si Africa, relateaza Mediafax.

Potrivit directorului general al Miro, Oliver Barnes, in acest moment exista deja o echipa in Romania, cautand suprafete de teren agricol care sa se potriveasca cerintelor companiei.

"O mare parte din terenul din aceasta regiune nu produce la potential maxim, din cauza lipsei de capital si tehnologie. Putem creste usor productia la hectar de la doua tone de grau la cinci", a declarat Barnes.

Fondul privat va investi, pentru inceput, doar in Europa de Est, urmand ca, intr-o faza ulterioara, sa investeasca in mai multe tari din Africa, printre care si Tanzania.

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#investii agricultura Romania, #fond privat Golful Persic , #firma