Cel mai valoros brand din Romania, ultimul in topul Eurobrand

Marti, 03 Noiembrie 2009, ora 22:18
3399 citiri
Cel mai valoros brand din Romania, ultimul in topul Eurobrand
Foto: Brandtailors

Loteria Romana, cel mai mare brand din Romania, evaluat la 38 de milioane de euro, ocupa ultimul loc in topul celor mai valoroase marci din 24 de state europene, realizat de Eurobrand.

Mai mult, valoarea totala a celor mai importante zece branduri din Romania este estimata la 88 de milioane de euro, potrivit Eurobrand.

In topul celor mai valoroase branduri europene lider este Nokia (35.220 de milioane de euro, Finlanda), urmat de LVMH (32.365 milioane de euro, Franta). In acelasi top se regasesc Vodafone (23.789 milioane de euro, Marea Britanie), Mercedes (19.392 milioane de euro, Germania) sau BMW (18.765 milioane de euro, Germania).

In ceea ce priveste liderii pe industrii, in cea auto conduce Mercedes Benz, la servicii financiare este lider Deutsche Bank, Ladbrokers (Marea Britanie) pentru jocuri de noroc, industrie - Siemens, IT&C - Nokia, media si enternainment - Vivendi (Franta), retail - H&M, telecomunicatii - Vodafone.

Cele patru industrii de bunuri de consum, telecomunicatii, servicii financiare si retail sunt responsabile pentru 53,1% din valoarea totala a brandurilor europene.

In comparatie cu anul 2008, valoarea brandurilor din serviciile financiare a scazut cu 23,5%, in timp ce corporatiile din industria bunurilor de consum si-au crescut valoarea cu 5,8%.

Cat despre o referinta la valoarea absoluta a brandurilor pe tari, corporatiile din Germania fac din aceasta tara un lider european. Opt din 16 industrii analizate au drept lideri companii germane, ca Mercedes, SAP, Adidas, Deutsche Bank, Siemens, Deutsche Post, TUI sau EON.

In cadrul studiului pentru 2009, Eurobrand a examinat mai mult de 3.000 de branduri din 24 de tari si 16 industrii.

Foto: Eurobrand

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#Loteria Romana Eurobrand, #valoare Loteria Romana, #brand Loteria Romana, #top Eurobrand 2009 , #francize romania