Blue Air intra in procedura de insolventa

Vineri, 08 Octombrie 2010, ora 14:22
3742 citiri
Blue Air intra in procedura de insolventa
Foto: Arhiva

Blue Air Transport Aerian SA, cel mai mare transportator aerian privat de tip low cost, va intra in procedura de insolventa, dupa ce Tribunalul Bucuresti a dispus, pe 6 octombrie 2010, aprobarea cererii formulate de trei companii.

Insolventa a fost ceruta de Tarom SA, Carpatair si SC Service Excellence Solutions SRL pentru o creanta de aproximativ 200.000 euro, relateaza Cotidianul.

In martie, Carpatair a cerut la Tribunalul Bucuresti insolventa companiei Blue Air, sustinand ca are o datorie neachitata din luna septembrie a anului trecut in valoare de 30.000 euro. Potrivit Blue Air, compania a platit datoria catre operatorul de linie.

Administrator judiciar cu conducerea in tot a fost desemnat Assistance Insolv SPRL, societate care se ocupa si de reorganizarea SN Plafar SA. Societatea de administrare face parte din grupul de firme controlat de avocatul Remus Borza, specializate pe consultanta juridica si reorganizare judiciara.

Reprezentantii Blue Air neaga ca ar avea datorii neachitate catre cele doua companii. "In jurul orei 15 a aparut la Tribunalul Bucuresti verdictul insolventa pentru Blue Air, la cererea Carpatair si Service Excellence Solutions, dar nu exista nicio motivatie scrisa pentru aceasta decizie. Noi nu avem nici o datorie la cele doua companii si vom contesta aceasta decizie", a declarat pentru Mediafax Florentina Ivan, director de comunicare la Blue Air.

Directorul Blue Air, Sherif Ussama, declarase anterior, intr-un comunicat de presa, ca firma pe care o conduce isi achita datoriile catre stat si furnizori, in ciuda blocajelor financiare la nivel national si chiar a procesului de restructurare a flotei pe care compania a finalizat-o recent.

"O potentiala decizie a Tribunalului Bucuresti in sensul deschiderii unei proceduri de insolventa asupra companiei noastre ne-ar surprinde in mod neplacut si am considera-o drept incalcare a drepturilor comerciale de care ar trebui sa ne bucuram, intrucat in momentul de fata noi nu avem nicio datorie fata de cei doi asa-zisi creditori din dosarele de insolventa. In aceste conditii nu poate fi declansata starea de insolventa si nu inteleg, ca cetatean strain, cum sistemul juridic romanesc ar putea permite asa ceva", a spus Ussama.

Compania Blue Air Transport Aerian SA face parte din grupul de firme Romstrade detinut de omul de afaceri Nelu Iordache.

Compania aeriana low-cost Blue Air a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 140-150 milioane euro, in crestere cu 20% fata de anul 2008, dar sub estimarile initiale de 170 milioane euro.

Linia aeriana a transportat anul trecut 1,7 milioane pasageri, cu un grad mediu de ocupare a aeronavelor de 75%.

„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
Opt din zece români preferă să cumpere online pentru a câștiga timp, peste media din Uniunea Europeană, într-o țară profund divizată între urban și rural, între adopție foarte...
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Crizele multiple anunțate de către Nouriel Roubini, cunoscutul economist din Statele Unite, au lovit lumea după ce războaiele din Ucraina și Israel, precum și blocarea traficului maritim din...
#blue air, #Blue Air insolventa , #insolventa