Ambasadorul Greciei: E trist ca romanii nu sunt interesati sa investeasca la noi

Sambata, 20 Octombrie 2012, ora 23:02
2490 citiri
Ambasadorul Greciei: E trist ca romanii nu sunt interesati sa investeasca la noi
Foto: stiri.com.ro

Ambasadorul Greciei la Bucuresti, Georgios Poukamisas, regreta faptul ca oamenii de afaceri romani nu sunt interesati sa investeasca serios in tara sa, care se confrunta cu o puternica si indelungata criza economica.

"Sincer, cel putin aici, nu am auzit de investitori romani interesati sa investeasca in Grecia. Nu ne-a fost adus nimic in atentie. Acest lucru este trist. Am auzit insa de cetateni romani interesati sa cumpere terenuri in Grecia inainte de dezvoltarea turismului. Sunt pur si simplu interesati de imobiliare. Am auzit ca sunt interesati si de achizitionarea de hoteluri in Grecia, dar cam atat", a spus ambasadorul intr-un interviu acordat Digi24.

Georgios Poukamisas a mai remarcat faptul ca o multime de initiative si bogatii ale statului elen au fost aduse in atentia investitorilor in acest scop. Totodata, el a subliniat ca "investitorii nu au nimic de castigat daca aceasta tara este defaimata si infranta".

Ambasadorul elen s-a aratat ingrijorat de o posibila escaladare a tensiunilor sociale in Grecia.

"Caderea indicatorilor economici si influxul de emigranti ilegali in Grecia au creat intr-adevar un teren fertil pentru anumite formatiuni politice sa devina, in disperarea lor, foarte populare pentru greci sau anumite segmente ale publicului grec", a avertizat acesta, adaugand ca doar timpul va spune daca este vorba despre un fenomen temporar sau nu.

Potrivit lui Georgios Poukamisas, este foarte important sa se reinstaleze credibilitatea guvernului si credibilitatea in populatie pe de o parte, iar pe de alta, populatia trebuie sa isi recastige evaluarea de sine si respectul de sine.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#investitii romanesti Grecia, #Georgios Poukamisas investitori romani, #ambasador Grecia Bucuresti , #investitii straine