Bucurestiul, asfixiat de mall-uri: 6 noi proiecte, in 2012

Vineri, 30 Decembrie 2011, ora 12:11
6182 citiri
Bucurestiul, asfixiat de mall-uri: 6 noi proiecte, in 2012
Foto: ZF

Sase noi mall-uri ar putea fi construite in urmatorii ani in Bucuresti, urcand numarul centrelor comerciale de acest tip la 20, cate unul la fiecare o suta de mii de locuitori.

Proiectele care ar putea fi demarate incepand cu 2012 insumeaza o suprafata de peste 300.000 metri patrati, informeaza Ziarul Financiar.

Dezvoltatorii au platit pentru achizitionarea terenurilor pe care ar urma sa fie ridicate aceste mall-uri peste 350 de milioane de euro, asta pentru ca tranzactiile au fost incheiate in perioada de boom imobiliar.

Viitoarele mall-uri urmeaza sa fie ridicate in zona de Nord, in Floreasca si Bucurestii Noi, precum si in partea de Est a Capitalei, in Titan, Pantelimon si Colentina, zone cu o oferta comerciala considerata insuficienta.

Dintre cele sase proiecte, in starea cea mai avansata se afla ParkLake Plaza, din zona Titan - Spartac, unde lucrarile de constructie au inceput in toamna acestui an, finalizarea fiind programata pentru sfarsitul anului 2013.

Proiectul, dezvoltat de catre firma irlandeza Caelum Development, va avea o suprafata inchiriabila de 67.000 mp, jumatate din proiect fiind deja inchiriat catre firme precum Cora sau Cinema City. Viitorul mall se ridica pe terenul fostei baze sportive Spartac, cumparat in urma cu cinci ani pentru aproximativ 70 de milioane de euro, iar investitia totala a fost estimata la 250 milioane euro.

Celelalte proiecte care ar putea fi demarate in 2012 sunt Mega Mall (Pantelimon - Electroaparataj); Victoria City (Bucurestii Noi - Textila Dacia), Colentina Mall (Helitube), Promenada Shopping Center (Floreasca) si AFI Palace (Laromet - Bucurestii Noi).

Citește și:
Averi de primari. Cât au agonisit edilii marilor orașe ale României
Averi de primari. Cât au agonisit edilii marilor orașe ale României
Averile declarate de aleșii în funcții publice au fost întotdeauna subiect de discuție, cu atât mai mult după numeroasele scandaluri și conflicte de interese în care aceștia nu au putut...
Demisie din PNL. Cătălin Boboc a părăsit partidul după ce a fost acuzat că s-a branșat ilegal la curent
Demisie din PNL. Cătălin Boboc a părăsit partidul după ce a fost acuzat că s-a branșat ilegal la curent
Fostul secretar de stat Cătălin Boboc a anunțat marți seară, 4 octombrie, că demisionează din PNL, în urma scandalului privind branşarea ilegală la rețeaua electrică a unui imobil din...