Emil Boc: Firmele vor putea primi mai usor finantare

Miercuri, 23 Iunie 2010, ora 19:06
1516 citiri
Emil Boc: Firmele vor putea primi mai usor finantare
Foto: Antena 3

Guvernul a adoptat, miercuri, o serie masuri menite a usura accesul firmelor la fonduri, a anuntat premierul Emil Boc.

Astfel, s-a adoptat o Hotarare de Guvern prin care s-a majorat capacitatea firmelor de a primi ajutoare de stat, fondurile disponibile fiind de 200 de milioane de euro.

In acest mod, Guvernul spera sa fie create aproximativ 5.000 de locuri de munca. "Pot beneficia de bani nerambursabili de la stat firmele care creeaza minim 100 de locuri de munca, nu 300, cum era pana acum, si realizeaza investitii de minim 10 milioane de euro, nu de 30 de milioane de euro, ca in prezent", a explicat prim ministrul Emil Boc, miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, dupa sedinta de Guvern.

De asemenea, a fost adoptat un memorandum, prin care s-a majorat Fondul de garantare, astfel incat intreprinderile mici si mijlocii sa poata dezvolta investitii in valoare de doua miliarde de euro.

Potrivit calculelor facute de Guvern, de banii de la Fondul de garantare vor beneficia aproximativ 7.000 de firme si vor fi create maximum 75.000 de locuri de munca.

Nu in ultimul rand, s-a adoptat o Ordonanta de Urgenta, prin care firmele sa poata accesa fonduri europene mai usor, iar, ulterior, pot apela la banci pentru a obtine imprumuturi, garantand cu bunurile pe care le-au obtinut din finantarea europeana.

Potrivit lui Emil Boc, companiile de stat (cu capital integral sau majoritar) vor trebui reduca cheltuielile cu 20 la suta. In plus, aceste companii vor plati la bugetul de stat 90 la suta din impozitul pe profit, fata de numai 50 la suta, cat au obligatia in prezent.

De asemenea, si aceste companii vor avea interdictie la achizitia de masini si mobilier, pentru a se reduce cheltuielile.

Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
#fonduri europene firme, #acces finantare firme, #creare locuri munca firme, #Emil Boc finantare , #investitii