O noua companie cu trenuri romanesti de lux intra pe piata din vestul tarii (Video)

Joi, 05 Ianuarie 2017, ora 21:07
13824 citiri
O noua companie cu trenuri romanesti de lux intra pe piata din vestul tarii (Video)
Foto: captura video YouTube/Mircea Moisescu

In cateva zile, romanii din vestul tarii vor putea calatori in trenuri de lux, dupa ce compania AstraTranscarpatic va intra pe piata transportului feroviar.

Firma se afla in competitie directa cu CFR Calatori si promite tarife mai mici ca operatorul de stat.

Compania AstraTranscarpatic face parte din grupul de firme Astra Vagoane Calatori Arad, controlat de cunoscutul om de afaceri Valer Bllidar. Compania a inceput probele cu un tren complet romanesc care va opera pe ruta Arad-Bucuresti si va oferi conditii de lux.

Cursele comerciale vor fi introduse din a doua parte a lunii ianuarie 2017.

"Trenul, care este o conceptie proprie a companiei, ofera conditii deosebite, peste tot ceea ce avem acum in tara. Printre dotari se afla vagoane de dormit dotate cu dusuri, conditiile de transport vor fi ca in avion, in sensul ca vom servi la vagonul de dormit clasa I, sandvisurri, cafea, apa, incluse in pret, la cuseta doar cafea si apa. Va avea insotitori de bord. Interior luxos. Trebuie vazut", a declarat omul de afaceri Valer Blidar, actionarul majoritar al grupului de firme ASTRA.

Un tren va avea sase vagoane: doua de dormit, trei cuseta si unul de clasa.

Investitia in conceperea trenului, a companiei de transport si a operationalizarii rutrei se ridica la 18-20 milioane de euro.

In primele curse biletele se vor putea cumpara din tren, apoi online, iar mai incolo si din principalele gari.

"In vara vom porni cu alta pereche de trenuri. Vrem sa iesim spre Viena. Vestul tarii nu are nicio legatura cu Viena, de exemplu. Avioanele au fost sistate. Ca sa ajungi cu avionul in Austria, la Viena, trebuie sa treci prin Germania. Sau cu masina", a mai declarat omul de afaceri Valer Blidar.

Mai mult, pentru aceasta vara compania intentioneaza sa isi includa in portofoliu si ruta Arad-Constanta, iar mai apoi si Timisoara-Baia Mare sau Timisoara-Viena.

Cat va costa un bilet? "Nu mai mult decat la CFR", a mai declarat Blidar.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#tren lux AstraTranscarpatic , #investitii