Tu esti responsabil cu banii tai?

Luni, 19 Octombrie 2015, ora 10:38
5270 citiri
Tu esti responsabil cu banii tai?

Ne-am obisnuit sa auzim in fiecare zi, poate mai des pe scena politica, declaratii ca "imi asum intreaga responsabilitate". De obicei le auzim cand trebuie sa cada vreun cap, cand cineva isi face "mea culpa". De cele mai multe ori raman doar la nivel declarativ.

Cuvantul "responsabil" pare sa fi ramas in ziua de astazi doar cu aceste conotatii negative, a devenit sinonim cu "vinovat", cu "tap ispasitor".

Noi nu suntem de acord. Nu asta inseamna sa fii responsabil. Vrem sa-i redam acestui cuvant valentele pozitive si vrem sa o facem impreuna cu tine. Tu te-ai gandit vreodata la asta?

Ce inseamna, de fapt, sa fii responsabil?

De cele mai multe ori nu mai ai timp sa-ti asumi responsabilitatea, cum mai fac politicienii pe la TV; responsabilitatea este deja acolo, iti apartine, fie ca tu te-ai gandit sau nu sa ti-o asumi, sa o constientizezi. Este a ta, fie ca tu o vrei sa nu.

Cand lucrezi cu economiile familiei tale, cand iti cresti copiii sau cand te urci la volanul masinii, a ta este responsabilitatea, a fost intotdeauna.

E cea care te obliga sa gandesti de doua ori inainte sa actionezi o data, te obliga sa te informezi si sa calculezi riscurile.

Este cea care nu te lasa sa fii dus de nas, sa fii impulsiv sau imprudent, mai ales cand de actiunile tale depinde si soarta altora.

Responsabilitatea nu ti-o asumi numai cand totul e deja pierdut, responsabilitatea se invata, se exerseaza si se practica zi de zi in luarea oricarei decizii.

Asta inseamna sa fii responsabil! Sa cantaresti riscurile, sa pui mereu in balanta, sa te informezi si sa judeci de doua ori, sa intelegi mecanismele si sa apesi butoanele potrivite.

De ce insistam? Pentru ca este atat de usor sa pierzi totul, mai ales in ziua de astazi, cand investitiile se fac prin click-uri, cand datele se schimba cu viteze uimitoare, cand esti asaltat din toate partile de mesaje atent studiate care incearca sa-ti influenteze deciziile.

Trebuie doar sa fii responsabil. Invata sa te bazezi pe informatii, nu pe zvonuri, pe propriile puteri si cunostinte, nu pe ale altora.

Aceasta este tinta campaniei "Tranzactioneaza Responsabil" desfasurata de Admiral Markets pentru informarea si responsabilizarea publicului privind investiile si speculatiile online in pietele financiare.

Si in acest domeniu, la fel ca in viata de zi cu zi, trebuie sa deschizi bine ochii si sa nu pui in pericol situatia financiara a familiei tale pentru promisiunea unor castiguri rapide.

In ziua de astazi, nu mai ai nicio scuza daca te bazezi doar pe promisiuni desarte sau alegi de bunavoie furnizori de servicii (brokeri) neautorizati.

Tranzactionezi online sau intentionezi sa testezi daca ti se potriveste? Fa-o informat, corect indrumat, intr-un mediu reglementat si supravegheat!

"Desi toti ne dorim, nu prea exista profituri rapide si usoare in pietele financiare. Adica minuni financiare. Precum in orice alt domeniu competitiv si atractiv, exista doar cunostinte, abilitati si experienta, dobandite in timp, cu disciplina si efort", sustin reprezentantii companiei de brokeraj Admiral Markets.

La fel ca in viata reala, trebuie sa-ti alegi cu mare grija partenerul alaturi de care pleci la drum, trebuie sa intelegi si sa stapanesti mecanismele pietei, ca sa ai sanse sa reusesti.

"Realitatea este ca in acest domeniu activitatea multor companii nereglementate se bazeaza pe procurarea unei baze de date, trimiterea unor spam-uri si hartuirea oamenilor prin telefon.

La fel de adevarat este insa ca publicul este mult prea naiv uneori si crede in promisiuni care suna mult prea bine pentru a fi adevarate sau apeleaza la diferite scheme de imbogatire rapida, gasite sau cumparate de pe internet. Apoi sunt socati sa descopere ca nu poti reusi fara efort si pregatire", afirma reprezentatii Admiral Markets.

Ce inseamna, de fapt, sa tranzactionezi responsabil?

In primul rand, verifica brokerul si afla ce autoritate iti protejeaza fondurile si interesele, recomanda avocatii specializati in piata de capital.

Apoi, intelege regulile jocului si procesul de luare a deciziilor: de ce, cand si unde cumperi sau vinzi. Este usor sa tranzactionezi online valute, actiuni sau marfuri, acasa din fata calculatorului sau in miscare de pe tableta sau telefon, dar este foarte important sa intelegi ce misca pietele financiare.

Nu in ultimul rand, administreaza prudent capitalul si riscul, adica nu abuza de efectul de levier care amplifica atat profiturile cat si pierderile, sustin expertii in tranzactionarea online.

Vrei sa afli mai multe? Nimic mai simplu. Tine numai de tine. Vei gasi toate informatiile de care ai nevoie despre tranzactionare. Trebuie doar sa intelegi ca, vrei, nu vrei,... esti responsabil!

Si nu o spunem doar noi, o spun Cabral Ibacka, Robert Turcescu, Ionut Iftimoaie, Dorian Popa si avocatul Cristian Dutescu, care s-au alaturat acestei campanii pentru a impartasi experientele lor de viata.

"In peste 20 de ani de jurnalism am invatat ca este foarte important sa citesc, sa ma documentez si sa ma inconjor de adevarati profesionisti - chiar de oameni care stiu mai multe decat mine - si asta pentru a pune cele mai potrivite intrebari si a obtine cele mai bune raspunsuri. Acelasi lucru il fac si atunci cand vine vorba de investitii: incerc sa citesc, sa ma documentez, sa flu lucruri si mai ales sa lucrez cu profesionisti", marturiseste Robert Turcescu, intr-un material postat pe retelele de socializare cu hashtagul #iAMtradingNOTgambling).

#iAMtradingNOTgambling.

Cistigi, pagubesti, negustor te numesti. Dar e mai bine sa cistigi decit sa pierzi, nu? Asa zic si eu! Fii atent, responsabil si informat! Asa traduc eu #iAMtradingNOTgambling.bit.ly/Tranzactioneaza_Responsabil

Posted by Robert Turcescu on Friday, October 16, 2015

"In viata e ca in ring... trebuie sa gandesti bine si sa actionezi repede, daca nu vrei sa fii facut KO!", sustine Ionut Iftimoaie, campion de K1, care recunoaste ca "tranzactionarea nu difera cu nimic de alte provocari ale vietii" si pe langa talent mai "ai nevoie de timp si antrenament pentru a avea succes".

Cand am facut trecerea de la zona sportiva la cea de afaceri, eram un vanator de ponturi, orice zvon era o afacere. Si asa am pierdut bani, dar cel mai grav... am pierdut timp.Acest timp l-am regasit in experienta. Desigur, asta nu ma ajuta sa platesc factura la lumina, dar ma face sa analizez bine "oportunitatea" si sa nu ma mai grabescbit.ly/Tranzactioneaza_responsabil https://ziare.com/afaceri/investitii/campionul-iftimoaie-vorbeste-deschis-despre-afacerile-sale-eram-un-vanator-de-ponturi-interviu-1390178

Posted by Ionut iftimoaie on Saturday, November 28, 2015

"Odata investiti bani prin intermediul acestor firme neautorizate, ce actioneaza cu rea credinta, suma respectiva nu se va mai intoarce niciodata, total sau macar partial in buzunarul clientului", explica avocatul si presedintele Organizatiei Profesionistilor Pietei de Capital, Cristian Dutescu.

Tranzactioneaza Responsabil

Primele dezvaluiri despre practicile Brokerilor Bursieri Neautorizati si hartuirea potentialilor investitori prin intermediul unui Call Center.Adevaratele riscuri - Interviu cu av. Cristian Dutescu, presedinte OPPC#iAMtradingNOTgambling

Posted by Admiral Markets on Tuesday, November 10, 2015

"Campania asta de la Admiral Markets e o campanie de informare. Eu nu zic sa mergi sa tranzactionezi cu ei. Nu-ti vand nimic. Ideea este: inainte de a tranzactiona, pune mana si invata, macar un pic, sa intelegi in ce-ti bagi banii. Ca daca pierzi ca prostu', nu-i bine. Ca prostu' sufera", marturiseste si Cabral, intr-un material savuros pe care te invitam sa-l urmaresti.

Intelepciune de om cu petic pe roata...#iAMtradingNOTgambling spune raspicat ca daca-ti arunci banii pe geam nu se numeste ca investesti...bit.ly/TranzactioneazaResponsabil

Posted by Cabral on Thursday, October 8, 2015

"#iAMtradingNOTgambling inseamna ca imi gandesc fiecare miscare de 22 de ori inainte, astfel incat sa raman, cat mai mult, pe val si nu SUB acesta!!!", spune si Dorian Popa, intr-o noua postare pe Facebook

asta daca ai impresia ca.. "toata viata esti pe val..yea ah"#iAMtradingNOTgambling inseamna ca imi gandesc fiecare miscare de 22 de ori inainte, astfel incat sa raman, cat mai mult, pe val si nu SUB acesta!!!https://bit.ly/Tranzactioneaza-Responsabil

Posted by Dorian Popa on Wednesday, October 21, 2015

Descarca

Ghidul legislativ pentru tranzactionarea pe Forex

Urmareste pe Facebook hastagul #iAMtradingNOTgambling, pentru ca aici vei gasi toate sfaturile si gandurile vedetelor implicate in campania "Tranzactioneaza Responsabil".

***

Invata sa te bazezi pe informatii, nu pe zvonuri. Pe propriile puteri si cunostinte, nu pe ale altora.

Vrei sa afli mai multe? Nimic mai simplu. Cabral Ibacka, Robert Turcescu, Ionut Iftimoaie, Dorian Popa si avocatul Cristian Dutescu impartasesc cu tine experientele lor de viata.

Urmareste campania "Tranzactioneaza responsabil" pe Ziare.com

***

Tranzactioneaza Responsabil - campanie Admiral Markets

„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
Opt din zece români preferă să cumpere online pentru a câștiga timp, peste media din Uniunea Europeană, într-o țară profund divizată între urban și rural, între adopție foarte...
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Crizele multiple anunțate de către Nouriel Roubini, cunoscutul economist din Statele Unite, au lovit lumea după ce războaiele din Ucraina și Israel, precum și blocarea traficului maritim din...
#Tranzactioneaza Resposabil, #iamtradingnotgambling, #campanie informare investitii, #speculatii online, #piete financiare , #investitii