Cum isi cheltuieste banii Jeff Bezos, cel care ameninta pozitia lui Gates de cel mai bogat om din lume

Sambata, 29 Iulie 2017, ora 14:44
8687 citiri
Cum isi cheltuieste banii Jeff Bezos, cel care ameninta pozitia lui Gates de cel mai bogat om din lume
Foto: Jeff Bezos/Instagram

Jeff Bezos, fondatorul si CEO-ul Amazon, a devenit cel mai bogat om de pe planeta dupa ce actiunile companiei sale au crescut joi dimineata, iar averea sa a ajuns la 90,7 miliarde de dolari.

Cateva ore mai tarziu, Bezos a revenit pe locul al doilea in topul miliardarilor, cedandu-i pozitia fruntasa lui Bill Gates. Insa CEO-ul Amazon s-ar putea intoarce in varful clasamentului nu peste mult timp, iar sederea sa ar putea fi de lunga durata, avand in vedere planurile sale de expansiune.

Intre timp, Bezos ramane extrem de bogat. Cea mai mare parte din averea sa de aproape 90 de miliarde de dolari, mai mult de 90%, consta in actiuni Amazon, in timp ce restul banilor provin din venituri din investitii, salariu si bonusuri, conform firmei de cercetare Wealth-X, scrie CNBC.

Cum isi cheltuieste seful Amazon banii?

A cumparat mai multe case

Bezos detine mai multe case in SUA. Locuinta sa principala, situata in Medina, Washington, unde il are ca vecin pe Bill Gates, este estimata la 25 de milioane de dolari.

Miliardarul este si proprietarul celei mai scumpe case din cartierul select Kalorama din Washington D.C., in valoare de 23 de milioane de dolari. In aceeasi zona detin proprietati si sotii Obama si Ivanka Trump.

Casa lui Bezos a fost anterior un muzeu.

Bezos mai are o proprietate in Beverly Hills, de 25 de milioane de dolari, si trei apartamente in Manhattan, estimate la 17 milioane de dolari.

Isi finanteaza masiv compania spatiala

La fel ca Elon Musk si Richard Branson, Bezos este pasionat de calatoriile spatiale. Din dorinta de a face turismul spatial mai accesibil, a fondat compania aerospatiala Blue Origin. Pentru a-si finanta aceasta pasiune, vinde anual actiuni Amazon in valoare de 1 miliard de dolari.

Isi alimenteaza latura mai excentrica

Seful Amazon detine si un avion privat Gulfstream G-650ER in valoare de 65 de milioane de dolari.

De asemenea, construieste, intr-un munte de pe o proprietate de-a sa din Texas, un ceas menit sa functioneze 10.000 de ani, proiect in care ar fi investit 42 de milioane de dolari.

Investeste in alte companii

Miliardarul, personal sau prin intermediul vehiculelor sale de investitii, a investit de-a lungul timpului in cateva nume mari, printre care firma de aplicatii web Basecamp, compania biofarmaceutica Juno Therapeutics, Twitter, Airbnb, Uber si Google. Bezos a fost atras si de domeniul media, cumparand Washington Post in 2013 si investind in Business Insider.

Este si filantrop

Comparativ cu miliardari de acelasi calibru, ca Gates sau Warren Buffet, actiunile filantropice ale lui Bezos au fost pana acum limitate, potrivit CNBC. CEO-ul Amazon nu participa la campania The Giving Pledge, un pact prin care miliardari precum Buffett, Gates si Zuckerberg s-au angajat sa doneze cel putin jumatate din averile lor inainte de a muri.

Acest lucru nu inseamna ca nu este preocupat si el de caritate. Recent, a donat 35 de milioane de dolari centrului oncologic Fred Hutchinson, iar in luna mai a facut o donatie de 1 milion de dolari catre Comitetul Reporterilor pentru Libertatea Presei.

In 2015, fundatia de caritate a familiei Bezos avea active de peste 54 de milioane de dolari si donase peste 20 de milioane de dolari, potrivit Weath-X. Printre beneficiari s-au aflat Teach for America, Academia de Leadership Oprah Winfrey, Fundatia Long Now, Universitatea Aspen si Woodland Park Zoo.

Bezos a mai donat 15 milioane de dolari Universitatii Princeton, pe care a absolvit-o in 1986.

Si, conform unei postari de pe Twitter, miliardarul se afla in cautarea unor noi proiecte filantropice.

Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
#Jeff Bezos cheltuieste bani, #Jeff Bezos cel mai bogat om , #oameni afaceri