Femeile din lista celor 85 de bogati care controleaza lumea

Duminica, 26 Ianuarie 2014, ora 09:00
6086 citiri
Femeile din lista celor 85 de bogati care controleaza lumea
Foto: famous-entrepreneurs.com

Una dintre principalele teme de discutie cu ocazia intalnirii elitelor financiare de la Davos din acest an, in cadrul Forumului Economic Mondial, a fost inegalitatea.

Un raport realizat de organizatia caritabila Oxfarm a relevat o realitate zdrobitoare: doar 85 de persoane au impreuna o avere egala cu veniturile obtinute de cei mai saraci 3,5 miliarde de oameni, adica aproape jumatate din populatia globala.

Guardian observa ca in lista celor 85 de bogati se afla doar cateva femei, in general, mostenitoare ale unor imperii uriase.

Bogatii conduc lumea - 85 de oameni au bani cat jumatate din populatia globului

Liliane Bettencourt, 90 de ani, a devenit cea mai bogata femeie din lume dupa ce valoarea actiunilor grupului francez de cosmetice L'Oreal, fondat de tatal ei, a crescut cu 30%.

Celebra pentru disputele familiale, Bettencourt ocupa, totodata, locul noua in topul celor mai bogate persoane din lume, cu o avere de 30 de miliarde de dolari (18 miliarde de lire sterline), desi sufera de dementa si nu mai conduce compania.

Christy Walton, 59 de ani, este cel mai bogat membru al familiei Walton si se afla pe pozitia a 11-a in topul celor mai bogati oameni. Ea a mostenit 28,2 miliarde de dolari dupa ce sotul sau, John, unul dintre fiii fondatorului retailerului american Wal-Mart, a murit un urma unui accident aviatic din 2005.

Avansul sau in ierarhia averilor membrilor Walton se datoreaza unei investitii a sotului sau in producatorul de energie solara First Solar. La fel ca Alice Walton, cumnata sa, a primit dividende Wal-Mart de aproape 350 de milioane de dolari in 2013.

Jacqueline Mars, 74 de ani, are in conturi aproximativ 20 de miliarde de dolari. Ea a mostenit impreuna cu fratii sai, John si Forrest, compania americana Mars Inc., care produce batoanele de ciocolata Mars si Snickers in 1999, dupa ce tatal lor a murit. Se afla pe locul 36 in topul general.

Australianca Georgina Rinehart, 59 de ani, are o avere de 17 miliarde de dolari, fiind mostenitoarea minelor Hancock Prospecting, fondate in 1955 de catre tatal sau Lang Hancock. Cu siguranta, darnicia nu este un cuvant care sa o reprezinte.

Rinehart a starnit indignare dupa ce le-a recomandat muncitorilor australieni sa accepte un salariu de 2 dolari pe zi, la fel ca cei din Africa.

Susanne Klatten, 51 de ani, a mostenit un pachet de 12,6% din actiunile producatorului auto german BMW. Ocupa locul 58 in clasamentul Forbes si este, in plus, cea mai bogata femeie din Germania, cu o avere de 14,3 miliarde de dolari. Klatten, fratele sau, Stefan Quandt (locul 81 in topul Forbes), si mama sa, Johanna Quandt (87 de ani), detin 50% din BMW.

Abigail Johnson, 52 de ani, este directorul executiv al Fidelity Investments, cea mai mare companie de fonduri mutuale din lume, unde detine o participatie de 24% din actiuni. Averea sa de 12,7 miliarde de dolari o plaseaza pe locul 74 in topul celor mai bogati oameni din lume.

Sute de locuri de muncă oferite românilor de angajatorii europeni. Țările cu cele mai multe joburi disponibile
Sute de locuri de muncă oferite românilor de angajatorii europeni. Țările cu cele mai multe joburi disponibile
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată sau nedeterminată, informează vineri, 26 aprilie, Agenţia Municipală...
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
#femei top bogati, #cele mai bogate femei, #averi cei mai bogati oameni , #oameni afaceri
Comentarii