La multi ani, Romania! - omul de afaceri Stefan Vuza

Luni, 28 Noiembrie 2011, ora 19:25
2688 citiri
La multi ani, Romania! - omul de afaceri Stefan Vuza
Fotomontaj: Ziare.com

Omul de afaceri Stefan Vuza le doreste romanilor o mai mare putere de adaptabilitate, sa-si gaseasca locul in lume, sa-si recunoasca limitarile si sa invete sa fie romani.

"Va dau exemplul lui Bregovic. S-a dus la Paris si a ramas falit, pana cand s-a hotarat sa cante muzica sarbeasca. Si-a dat seama ca niciun alt om din lume nu poate sa cante muzica sarbeasca mai bine decat pot sarbii. Si cu Romania la fel: sa nu incercam sa fim altcineva. Noi nu avem oameni de afaceri germani, politicieni germani, muncitori germani. Noi nu vom avea niciodata performanta lor. Noi sa ne vedem de locul nostru", este de parere Vuza, care vede Uniunea Europeana ca pe o clasa cu 27 de elevi:

"Daca suntem al 15-lea din clasa, adica un elev mediu, sa fim elevi medii, sunt si elevi medii fericiti", crede omul de afaceri.

Vuza acuza faptul ca noi vrem sa fim primii in toate domeniile, cu toate ca, de fapt, suntem intr-o situatie dezastruoasa.

"Nu avem opinie publica, nu avem restaurante, nu avem sosele. Solutia la romani este sa fim romani. Avem balcanismele noastre, dar hai sa fim autentici: cat stim sa muncim, sa muncim, cat stim sa ne distram, sa ne distram! Un om este fericit atunci cand este echilibrat", este de parere Vuza.

Omul de afaceri opineaza ca este o "nebunie" ca romanii sa copieze "premiantii clasei":

"Romanii sa fie romani! Sa ne definim la ce suntem buni", declara omul de afaceri, marturisind ca se bucura ca exista natiuni: "Sa sarbatorim tara in mod real: a sarbatori la noi inseamna sa mancam si sa bem, cand ar trebui sa ne vizitam tara, sa-i cunoastem cultura, sa multumim celor care ne-au ajutat intr-un an de zile".

"Noi stim doar bere si mici si sa strigam in strada", conchide omul de afaceri Stefan Vuza.

Au trecut aproape 150 de ani de cand vedea lumina tiparului una dintre

cele mai emotionante si mai indragite poezii: "Ce-ti doresc eu tie, dulce

Romanie". Ziare.com deschide un micro-serial cu ocazia zilei de 1

Decembrie: Astazi, omul de afaceri Stefan Vuza, presedintele grupului industrial SCR spune ce ii doreste tarii sale.

Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
#Vuza ziua nationala Romania, #oameni afaceri ziua nationala, #1 decembrie Vuza Minea, #afaceri ziua nationala Romania , #oameni afaceri