Greva la Air France continua: 60% dintre zboruri, anulate - costuri enorme pentru companie

Marti, 16 Septembrie 2014, ora 17:00
1876 citiri
Greva la Air France continua: 60% dintre zboruri, anulate - costuri enorme pentru companie
Foto: Arhiva

Air France a anuntat, marti, in a doua zi de greva a pilotilor sai, ca 60% dintre zborurile companiei au fost anulate.

Directorul executiv al operatorului aerian, Frederic Gagey, a precizat ca aceasta actiune ii costa intre 10 si 15 milioane de euro pe zi, informeaza France24.com, care preia AFP.

Sindicatele au anuntat ca greva are loc in perioada 15-22 septembrie si participa cam 60% dintre piloti.

Air France: Pasagerii sa amane calatoriile sau sa schimbe biletele din perioada 15-22 septembrie

Ca urmare, Air France Romania a luat masuri exceptionale la nivel local pentru a diminua disconfortul creat pasagerilor.

"Astfel, incepand de saptamana trecuta toti pasagerii cu zboruri in perioada 15 - 22 Septembrie 2014 au fost informati despre eventualitatea acestei greve si au primit informatii despre cum isi pot modifica data de zbor pentru a fi cat mai putin afectati de aceasta situatie", a anuntat printr-un comunicat Air France Romania.

Pentru a evita orice intarzieri pe aeroport sau situatii neplacute, Air France sfatuieste pasagerii, ca in perioada mentionata, fie sa isi amane calatoria, fie sa isi schimbe biletul gratuit.

Totodata, call center-ul Air France Romania, deschis in mod normal de luni pana vineri intre orele 09:00 - 17:00, si-a extins activitatea si in ziua de duminica, 14 septembrie, intre orele 09:00 - 17:00.

Cele trei sindicate, care se opun conditiilor de dezvoltare a companiei low-cost a grupului, Transavia, au intrat de mai multe saptamani in conflict cu conducerea. Ele s-au aratat pesimiste, sambata, in legatura cu posibilitatea unei iesiri din criza.

C.P.

S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
#greva air france, #zboruri anulate Air France , #pierderi