Apicultorii fac controale incognito prin magazine dupa "miere falsa"

Miercuri, 01 Iunie 2011, ora 12:48
2832 citiri
Apicultorii fac controale incognito prin magazine dupa "miere falsa"

Apicultorii membri a Federatiei Asociatiilor Apicole din Romania (ROMAPIS) vor monitoriza piata mierii, pentru a detecta negustorii care vand miere falsificata, sau miere cu adaosuri nenaturale ca si cum ar fi 100% naturala.

Miscarea urmatoare ar trebui sa fie facuta de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului, scrie MONEY.ro.

"La nivelul Federatiei noastre s-a decis ca echipe de cate trei oameni sa mearga in magazine mai mici, mai mari, dar si in supermarketuri, sa cumpere miere pe care s-o trimitem la laborator spre analiza si, cu rezultatele laboratorului, sa sesizam Autoritatea pentru Protectia Consumatorului", spune Viorel Iosif, secretarul Federatiei Asociatiilor Apicole din Romania (ROMAPIS).

ROMAPIS nu ar fi la prima isprava de acest fel, cea anterioara facand ocolul forumurilor care se ocupa de miere. Folclorul media spune chiar ca procesatorii de miere, cei care ambaleaza si comercializeaza mierea, ar recunoaste cu nonsalanta, in mediile apropiate, ca au pus glucoza in miere, pentru ca altfel ar fi in pierdere. Pentru ca "mierea 100% naturala costa mult si se vinde greu", spun negustorii. Citeste mai multe despre Apicultorii fac controale incognito prin magazine dupa "miere falsa" pe Money.ro.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#controale magazine, #magazine apicultori, #magazine miere albine , #producatori