Pantofii Guban revin: De ce sa cumperi un pantof Guban si nu unul din marile lanturi de magazine Interviu

Marti, 05 Noiembrie 2013, ora 07:13
24103 citiri
Pantofii Guban revin: De ce sa cumperi un pantof Guban si nu unul din marile lanturi de magazine Interviu
Foto: Facebook/Guban

Pantofii Guban au fost un reper de calitate si confort pentru romani, inainte de Revolutie, iar firma producatoare si-a propus acum sa ii reinventeze cu o colectie noua, cu aer modern, dar care pastreaza calitatile apreciate pana acum.

Ziare.com a stat de vorba cu Marius Ion, reprezentantul brandului romanesc de incaltaminte, care a precizat ca cea mai buna carte de vizita este calitatea, "asa ca nu este greu sa resuscitezi un brand cu o traditie de 76 de ani imbinand experienta acumulata cu inovatia contemporaneitatii".

In plus, pantofii Guban imbina traditia artizanatului romanesc cu materiile prime italienesti si adapteaza tendintele internationale la specificul pietei autohtone, mai sustine acesta.

Noua colectie este impartita in doua, "Guban Clasic" pentru publicul larg, "Guban No.1" pentru sectorul premium si poate fi gasita in noul magazin din Baneasa Shopping City - Etaj 1.

Despre pantofii Guban, un reper de calitate si fiabilitate in mintea romanilor, inainte de Revolutie - nu s-a mai auzit o buna bucata de vreme. Cum ati reusit sa "inviati" acest brand?

Redandu-i stralucirea de altadata! Am revenit la valorile traditionale pentru care pantofii Guban au fost apreciati o jumatatea de veac: bun gust, rafinament, calitate si comoditate. Insa noile colectii sunt rezultatul unui lung proces, care a implicat mai intai o temeinica analiza a pietei si investitii in capital uman, care au avut ca rezultat o echipa puternica, deoarece in spatele pantofilor Guban stau oamenii care contribuie cu pasiune la conceperea si realizarea lor.

Ne place sa spunem ca vindem pantofi cu suflet, deoarece fiecare pereche in parte aduna multa pasiune cand trece prin cel putin 40 de maini, pana ajunge in picioarele celei pentru care a fost creata. Si cum fiecare isi lasa o bucatica de suflet in ceea ce face - rezultatul este un pantof realizat cu dragoste si daruire, al carui scop este sa bucure si sa sublinieze feminitatea celei care il va purta.

Calitatea produsului reprezinta cea mai buna carte de vizita pentru un brand, asa ca nu este greu sa resuscitezi un brand cu o traditie de 76 de ani imbinand experienta acumulata cu inovatia contemporaneitatii.

Ce sanse au pantofii Guban pe o piata sufocata de branduri celebre din toata lumea?

Pantofii Guban imbina traditia artizanatului romanesc cu materiile prime italienesti si adapteaza tendintele internationale la specificul pietei autohtone. Avand in vedere ca brandul Guban creeaza pantofi la cele mai inalte standarde, insa conceputi conform caracteristicilor antropologice, necesitatilor si gustului specific romanesc, toate acestea resprezinta atuuri in confruntarea cu brandurile celebre care nu se plieaza intotdeauna pe nevoile romancelor.

Pot sa va dau ca exemplu pantofii din marile lanturi de magazine care arata perfect, insa nu sunt purtabili caci nu acorda importanta confortului calapodului, folosesc materiale sintetice care nu permit aerisirea piciorului si care au ca rezultat o senzatie de arsura si miros nelpacut atunci cand descalti acesti pantofi.

Pentru a aprecia diferenta, noi folosim materiale naturale atat in interiorul, cat si in exteriorul pantofului, folosim talpi din piele la gama Guban No.1 si avem inclusiv sortimente de piele netratata cu crom pentru piele sensibila. Pantofii Guban se adreseaza unui public cultivat, care apreciaza calitatea.

Cine creeaza noile modele ale pantofilor Guban?

Pantofii Guban sunt organizati in doua game distincte, care se adreseaza unui public divers. Gama "Guban Clasic" este o gama care se adreseaza publicului larg si este conceputa de doua tinere creatoare, Paula Sivestru si Lavinia Ilies, absolvente ale sectiei de Textile Moda din cadrul Facultatii de Arte si Design - Timisoara, in timp ce "Guban No.1" este o gama premium, ce implica un design inovator si materiale pretioase, fiind conceputa de Diana Rapa, un designer roman cu 17 ani de experienta in domeniul estetic si creativ.

Deoarece credem in resursele bogate ale creativitatii romanesti, colaboram permanent cu designeri romani care creeaza colectii capsula pentru brandul Guban. Aceste colectii le gasiti in Magazinul Guban din Baneasa Shopping City - Etaj 1.

Tocmai ati lansat o alta colectie - ce aduce nou?

In luna septembrie am prezentat la Milano doua colectii pentru primavara 2014.

Colectia "Clasic" surprinde publicul prin culori pastel care redau bucuria cu care asociem primavara, iar modelele se adreseaza unui segment de varsta extins de la tinere domnisoare chic, la doamnele elegante care porta inca in suflet acesti pantofi minunati care le-au insotit pasii de-a lungul vietii.

Colectia "Guban No.1" este un "fashion statement" si se adreseaza unui public avizat, femeilor puternice, pline de atitudine, ai caror pantofi le confirma statutul social, stilul, bunul gust, eleganta si curajul de a se afirma. Colectia Premium Primavara-Vara 2014 aduce in peisajul romanesc o combinatie exuberanta de texturi grafice, accesorii metalice, transparente si culoare al caror scop este exprimarea dragostei de viata si a bucuriei celor care poarta acesti pantofi minunati.

Care sunt cele mai apreciate produse? S-au schimbat gusturile romanilor fata de momentele de glorie din trecut ale pantofilor Guban?

Cel mai remarcabil pantof Guban este clasicul "Stiletto", care nu s-a schimbat mai deloc din anii '60 si pana astazi, deoarece, asa cum semnificatia cuvantului este si aceea de arma (cutit / lama cu varf ascutit), pantoful stiletto reprezinta cea mai puternica arma a feminitatii si a seductiei.

Noi am reusit sa facem pantoful stiletto sa fie si comod, nu doar sexy, am transformat purtarea acestui pantof intr-o placere pentru femei pe tot parcursul zilei, de la prima ora a diminetii si pana la stingerea luminii, accesorizand orice tinuta, pentru o aparitie de neuitat.

Care este profilul cumparatorului dvs si pe ce mizati in obtinerea unei cote mai mari din piata? Pe ce fel de produse intentionati sa va axati in viitor si unde vreti sa va pozitionati pe piata?

Brandul Guban reflecta mediul urban si inseamna in proportie de peste 90% incaltaminte si accesorii elegante pentru femei chic, insa ne adresam si copiilor prin gama Guban Kids, iar surpriza urmatoare consta in noua gama de incaltaminte pentru evenimente "Bridal & Evening Collection".

Clientele Guban pentru care a fost creata gama "Clasic" sunt femei dinamice, impicate in construirea unei cariere profesionale, cu o viata sociala moderata, si o medie de varsta cuprinsa intre 18 si 60 de ani, care apreciaza rafinamentul, calitatea si confortul pentru care pantofii Guban s-au remarcat de-a lungul timpului.

Gama premium "Guban No.1" se adreseaza femeilor dinamice, cu atitudine, care au atins trepte profesionale superioare, cu venituri peste medie, pentru care investitia in propria imagine resprezinta o conditie "sine qua non".

Clientele gamei "Guban No.1" au o viata sociala bogata, nu se tem sa iasa in lumina reflectoarelor, sa fie admirate si sa straluceasca in orice moment al zilei, deoarece luxul este pentru ele o stare de spirit, o atitudine care le insoteste pretutindeni si le defineste ca prima carte de vizita. Pentru aceste cliente nu sunt importante doar estetica si calitatea produselor Guban, ci si mesajul pe care aceastea il transmit.

Comercializati pantofii Guban si pe pietele externe? Unde si care este reactia pietei?

Anul acesta am abordat pentru prima data si pietele externe, si suntem in tratative cu distribuitori sau magazine partenere din Italia, Franta, Elvetia, Croatia, Rusia, Nigeria, China si Emiratele Arabe Unite. Avand in vedere ca acum se contracteaza colectia primavara-vara 2014, nu putem discuta inca de o reactie a acestor piete, ci doar de semnalele pozitive de apreciere si de interes maxim din partea comerciantilor care urmeaza sa achizitioneze pantofii Guban.

Ati trecut de la productia automata la cea preponderent manuala. Ce inseamna mai exact si de ce ati luat o astfel de decizie?

In acest moment utilizam tehnologiile acolo unde este absolut necesar pentru calitatea si soliditatea produsului finit, insa prin accentul pus pe productia manuala controlam mult mai bine fiecare operatie si adaugam produsului un plus valoare prin detalii artizanale.

Care este diferenta de timp si costuri, dar si de calitate intre o pereche de pantofi facuta automat si una facuta preponderent manual?

Intre pantofii realizati preponderent manual si cei lucrati automatizat, exista o diferenta comparativa cu cea dintre un tablou pictat manual si o reproducere printata la o imprimanta.

Sentimentul de autenticitate si pretiozitate este dat intr-o pictura de urma cutitului sau a pastei groase uscate in relief, de mirosul culorii si al suportului preparat manual, iar la un pantof de toate detaliile imposibil de realizat automat, cum ar fi montarea pieselor, realizarea si aplicarea manuala a unui accesoriu cu multa migala, vopsirea, finisarea, si multe altele dintr-un lung sir care poate cuprinde intre 40 si 100 de opreratii pentru fiecare pereche in parte.

Cati angajati aveti in acest moment si ce planuri de extindere aveti?

In momentul de fata fabrica are 95 de angajati. In functie de reactia pietei la schimbarile majore pe care le-a suferit brandul in acest an vom extinde capacitatea fabricii pentru a acoperi cererea si a pastra, in acelasi timp, nivelul ridicat al calitatii pe care il oferim.

Ati inaugurat in octombrie un magazin in mall Baneasa. Ce planuri de extindere aveti din punct de vedere comercial pentru viitorul apropiat?

Intr-adevar, incepand cu luna octombrie, am deschis in Baneasa Shopping City primul magazin in care prezentam clientelor noastre colectia Guban No 1. Planul de dezvoltare al companiei vizeaza extinderea lantului de magazine si in alte centre comerciale din Bucuresti si din tara pentru a facilita accesul cumparatorilor la produsele noastre.

Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
În iunie anul trecut, Google a lansat tableta Pixel, care a inclus în pachet un Dock cu Încărcător și Difuzor, destinat să transforme dispozitivul într-un difuzor inteligent atunci când...
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Recent, au apărut zvonuri că Samsung, în colaborare cu Google, dezvoltă noi funcții de inteligență artificială (AI) pentru linia de smartphone-uri. Potrivit ultimelor rapoarte, următoarea...
#pantofi Guban , #producatori