Profitul Bulgari a scazut in 2008 cu 45%

Joi, 12 Martie 2009, ora 16:25
1099 citiri
Profitul Bulgari a scazut in 2008 cu 45%
Foto: Luxury-insider.com

Compania Bulgari a raportat un profit al diviziei bijuteriilor in scadere cu 45% pentru anul 2008, din cauza vanzarilor mici inregistrate in perioada sarbatorilor de iarna.

Profitul net al Bulgari pentru 2008 a fost de 82.9 milioane de euro, in scadere fata de cel de 115 milioane realizat in 2007, din cauza aprecierii neasteptate a dolarului si yenului fata de euro, informeaza AP.

Pe pietele bursiere din Milano, actiunile Bulgari s-au depreciat joi cu 8.4%, pana la 2.94 euro, din cauza vestilor negative pe care compania le-a publicat.

Producatorul de bijuterii de lux a declarat ca investitiile de anul trecut, de 95,5 milioane de dolari, au avut ca scop cresterea productiei si extinderea retelelor de distributie.

Veniturile din 2008 au totalizat 1,75 miliarde de euro, in scadere comparativ cu cele din 2007 de 1,91 miliarde.

"Scaderea drastica si neasteptata a vanzarilor ultimului trimestru a afectat negativ rezultatele anuale ale companiei", a declarat directorul general al Bulgari, Francesco Trapani.

Acesta a spus ca in 2009 intreaga companie se va orienta catre reducerea costurilor, fara a afecta calitatea produselor care apartin brandului Bulgari.

Trapani a mai subliniat ca in America de Sud vanzarile au scazut cu 12.5%, iar in Europa cu 1.3%. Cele doua piete insemnau pentru Bulgari 14% si respectiv 40% din totalul veniturilor anuale.

Vanzarile din Asia, o alta piata importanta penru companie (40%), au crescut cu 1,6%, in contextul in care in Japonia s-au inregistrat scaderi majore, iar in restul continentului cresteri.

In Orientul Mijlociu, piata, care inseamna 6% din veniturile totale, a inregistrat cresteri ale vanzarilor de 9%.

Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
#Scadere profit Bulgari, #vanzari piata Europa, #Asia Orientul Mijlociu, #depreciere actiuni Bulgari, #scaderi vanzari sarbatori, #criza economica financiara , #profit