Crime, rapiri si arestari: tarile cu cele mai proaste conditii pentru angajati

Vineri, 30 Mai 2014, ora 13:39
3057 citiri
Crime, rapiri si arestari: tarile cu cele mai proaste conditii pentru angajati

Exista tari in care arestarea sau violenta fizica sunt forme de intimidare frecvent folosite de angajatori in raport cu angajatii lor.

Intr-un raport al Confederatiei Internationale a Sindicatelor (ITUC) sunt analizate conditiile de munca din 139 de state, din prisma a 97 de drepturi ale angajatilor, printre care dreptul de a adera la sindicate, protectia legala si protejarea de conditii violente, scrie Huffington Post.

Tarile au primit punctaje de la 1 (cele mai bune conditii) la 5 (cele mai proaste conditii).

In cel putin 35 de tari, angajatii au fost arestati ca forma de represiune in urma solicitarii drepturilor.

In cel putin noua tari, crimele si disparitiile sunt folosite cu regularitate ca tehnici de intimidare a angajatilor.

Topul celor mai buni angajatori in 2014

Danemarca este singura tara din lume care a obtinut un scor perfect. SUA au obtinut scorul patru, ceea ce indica o "incalcare sistematica" a drepturilor angajatilor si "eforturi serioase pentru a zdrobi vocea colectiva" a acestora.

Potrivit secretarului general al ITUC, Sharan Burrow, tari precum Danemarca si Uruguay au evoluat in ceea ce priveste legislatia muncii, insa, in mod surprinzator, tari ca Grecia, SUA si Hong Kong au ramas in urma la acest capitol.

"Nivelul de dezvoltare s-a dovedit a fi un indicator irelevant cu privire la masura in care sunt respectate drepturile de baza", ale angajatilor a spus aceasta.

In harta de mai jos, nuantele mai inchise reprezinta cele mai proaste conditii pentru angajati. Un scor de 5+ a fost acordat in cazurile in care exista conflicte active, precum cele din Siria si Sudan, unde, practic, nu exista o protectie legala a muncitorilor.

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#conditii proaste munca angajati, #tari conditii salariati, #dreptul angajati , #salariati
Comentarii