Oameni cu joburi de vis: platiti sa se invarta in lumea super-bogatilor

Sambata, 26 Octombrie 2013, ora 19:28
5085 citiri
Oameni cu joburi de vis: platiti sa se invarta in lumea super-bogatilor
Foto: Reuters

In timp ce studiile indica o crestere puternica a nemultumirii angajatilor din intreaga lume, exista si oameni care isi castiga existenta imbinand in perfecta armonie placerea cu afacerile.

CNBC a stat de vorba cu cateva persoane care, prin ocupatiile lor, se invart zilnic in fabuloasa lume a super-bogatilor, gustand din plin din beneficiile asociate.

Asistentul personal pentru cumpararea de masini Ferrari

Marcel Massini calatoreste in intreaga lume pentru a inspecta si a cumpara modele clasice Ferrari foarte rare, in valoare de milioane de dolari.

El lucreaza in apropiere de Zurich, Elvetia. O zi obisnuita de lucru presupune ridicarea capotelor si verificarea rotilor celor mai scumpe modele Ferrari construite vreodata si, daca ii place ce vede, are mana libera pentru a cumpara super-masinile.

Insa nu e intotdeauna distractiv sa cumperi un Ferrari, spune Massini, mai ales atunci cand trebuie sa te incadrezi intr-un buget restrans.

Bogatii ii dau milioane de dolari, euro sau lire sterline deoarece este expert pe segmentul masinilor Ferrari si are ochiul format pentru a recunoaste un adevarat chilipir. Pentru Massini, cumpararea unui Ferrari clasic cu putin peste 1 milion de dolari este "aproape un furt".

Organizatorul de mega-petreceri

Colin Cowie, din New York, organizeaza petreceri de o anvergura atat de mare incat pot fi considerate adevarate evenimente.

El poate da o petrecere pentru aproape orice, insa specialitatea sa o reprezinta petrecerile pentru cei celebri si bogati, printre clientii lui Cowie numarandu-se vedeta de televiziune Oprah Winfrey si actorul Tom Cruise. De asemenea, el organizeaza si nunti.

Designerul de interioare de avioane private

Eric Roth detine compania International Jet Interiors, din New York. El transforma radical interioarele avioanelor private pentru cei mai bogati oameni din lume. Clientii sai fac parte din "crema" de la Hollywood sau sunt seici din Orientul Mijlociu.

Dupa ce un avion intra pe mainile lui Roth, zborul la clasa intai paleste prin comparatie. De la decoratiuni ultra-luxoase la sali de cinema in avion, oferta lui Roth vine in preintampinarea oricarei dorinte.

Pentru ce job se lupta peste 9.000 de romani? Cele mai dorite locuri de munca

Producatorul de "jucarii" pentru bogati

Henk de Vries proiecteaza si construieste iahturi pentru cei bogati. El lucreaza pentru constructorul de iahturi exclusiviste Feadship, care are sediul in apropiere de Amsterdam, Olanda.

Vries este directorul executiv al companiei. De la Steve Jobs, confondatorul Apple, la Larry Ellison, seful Oracle, clientii sai au fost unii dintre cei mai bogati oameni din lume.

Un iaht Feadship costa jumatate de miliard de dolari.

Dealerul Lamborghini

Brett David, de 20 si ceva de ani, conduce dealerul Prestige Imports, din Miami, care se ocupa cu vanzarea de masini Lamborghini de top. David merge in fiecare dimineata la serviciu cu un Lamborghini placat cu aur.

„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
Opt din zece români preferă să cumpere online pentru a câștiga timp, peste media din Uniunea Europeană, într-o țară profund divizată între urban și rural, între adopție foarte...
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Crizele multiple anunțate de către Nouriel Roubini, cunoscutul economist din Statele Unite, au lovit lumea după ce războaiele din Ucraina și Israel, precum și blocarea traficului maritim din...
#joburi tari, #locuri de munca bogati, #locuri de munca lux , #salariati
Comentarii