Apple si Google vor sa cumpere brevetele Kodak

Sambata, 08 Decembrie 2012, ora 19:38
2887 citiri
Apple si Google vor sa cumpere brevetele Kodak
Foto: Macworld

Companiile Apple si Google vor face o oferta comuna pentru brevetele Kodak, ceea ce ar putea duce la o atmosfera ceva mai putin litigioasa intre cele doua companii, in viitor.

Apple si Google sunt adversari care concureaza pentru piata smartphone-urilor si a tabletelor, insa si-au unit fortele pentru a cumpara cele 1.000 de brevete imagistice ale Eastman Kodak, pentru 500 de milioane de dolari, potrivit CNET News.

O asemenea alianta a fost raportata pentru prima oara in luna august, dupa ce anterior fiecare companie ar fi urmat sa faca oferte separate pentru brevete, sumele fiind incadrate intre 150 si 250 de milioane de dolari.

Eastman Kodak, care si-a declarat falimentul in luna ianuarie, are nevoie sa vanda patentele pentru a ajuta la plata unui imprumut de 950 de milioane de dolari. Compania spera sa iasa din faliment in anul 2013. Portofoliul brevetelor Kodak este insa estimat la 2,6 miliarde de dolari.

Brevetele imagistice, care sunt importante pentru camere video, smartphone-uri si alte dispozitive, ar putea ajuta atat Apple, cat si Google, care sunt angajate in numeroase dispute legate de patente, iar efortul comun de a procura brevetele ar putea duce la o atmosfera mai putin litigioasa in viitor.

Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Samsung plănuiește să organizeze evenimentul său emblematic, Unpacked, pe data de 10 iulie 2024, în Paris, potrivit mai multor surse. Alegerea Parisului ca gazdă pentru acest eveniment nu...
#Apple cumpara brevete Kodak, #Google cumpara brevete Kodak, #Apple Google oferta comuna Kodak , #Google