Noul iPhone va sparge piata jocurilor

Duminica, 01 Februarie 2009, ora 10:21
3035 citiri
Noul iPhone va sparge piata jocurilor
Foto: Mozami

Urmatorul iPhone va face senzatie pe piata de gaming, potrivit analistilor, care sublinaza ca telefonul Apple devine tot mai mult o platforma touch mobile pentru jocuri.

Noul iPhone va fi lansat cel tarziu in vara anului 2009, spun specialistii.

"iPhone si iPod Touch devin tot mai mult platforme mobile de gaming, daca te uiti la cum merg vanzarile la Appstore. Asteptam imbunatatiri la despozitivele respective", spune Bart Decrem, CEO la Tapulous, creatorul jocului "Tap Tap Revenge", pentru Wired.

In noiembrie 2008, directorul de marketing al Apple, Greg Joswiak, spunea ca iPhone va fi "viitorul in gaming" si va rivaliza cu Nintendo DS si Sony PSP. Unele avnataje sunt metoda rapida de distribuire a jocurilor prin App Store, display-ul multitouch si forma mai usoara si mobila.

Analistii arata ca Apple va vinde in curand cu 40 de milioane mai multe iPhone-uri pe an: cand App Store avea doar trei luni de la lansare, existau 1.500 de jocuri, iar PSP si DS aveau doar 600, respectiv 300.

Exista insa si cateva puncte slabe: limitarile procesarii, ale graficii si ale memoriei. Avantajele PSP in domeniul interfetei (API) poate reda texturi complexe, ceva ce iPhone nu poate face. Se pare insa ca pe masura ce va fi imbunatatit, iPhone va trece peste obstacole.

Schimbarile vor fi incluse intr-un chip ARM la care lucreaza in prezent producatorii Apple. O alta noutate va fi camera web cu video-recorder si blitz de cel putin 3,5 megapixeli.

S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
#iPhone nou, #piata jocuri , #iPhone