Bielorusa Sabalenka, decizie șocantă la Roland-Garros: ”Nu m-am simțit în siguranță”

Vineri, 02 Iunie 2023, ora 21:31
5055 citiri
Bielorusa Sabalenka, decizie șocantă la Roland-Garros: ”Nu m-am simțit în siguranță”
Aryna Sabalenka FOTO Twitter

Jucătoarea belarusă Arina Sabalenka, locul 2 WTA, s-a calificat, vineri, în optimile de finală ale turneului de la Roland-Garros, trecând în turul trei de sportiva rusă Kamilla Rahimova, numărul 82 mondial, scor 6-2, 6-2.

Potrivit Le Figaro, Sabalenka nu a participat la conferinţa de presă după meci, cu acordul conducerii turneului. Ea a răspuns doar la câteva întrebări ale reprezentanţilor organizatorilor, fără prezenţa presei.

“De luni întregi răspund la acestor întrebări (n.r. – legate de război) la toate turneele şi am fost foarte clară în privinţa sentimentelor şi opiniilor mele. Nu mă deranjează întrebările, ştiu că trebuie să îi răspund presei la întrebări care nu au legătură cu tenisul meu sau cu meciurile mele. Însă miercuri nu m-am simţit în siguranţă”, a explicat sportiva.

“Iar eu trebuie să mă pot simţi în siguranţă atunci când vorbesc cu jurnaliştii, după meciuri. Pentru sănătatea mea psihică şi pentru binele meu am decis să nu mă pun în această situaţie astăzi şi turneul mi-a susţinut decizia. Ultimele zile au fost complicate şi acum trebuie să mă concentrez pentru a juca bine”, a adăugat ea.

După victoria din turul doi de la Roland-Garros, un jurnalist ucrainean i-a pus insistent Arinei Sabalenka întrebări legate de relaţia sa cu Aleksandr Lukaşenko şi de poziţia sa în ceea ce priveşte războiul. Jenată, sportiva nu a vrut să răspundă, în ciuda insistenţelor ziaristului care până la urmă a fost întrerupt de responsabilii de relaţia cu media.

În mod normal, sportivii au obligaţia să se prezinte la conferinţa de presă după meci. Încălcarea acestei reguli atrage amenzi, însă Sabalenka va face excepţie, deoarece a primit acceptul organizatorilor pentru a lipsi.

Eveniment Quarterly Report

Decizie radicală luată de cel mai respectabil mogul media din lume
Decizie radicală luată de cel mai respectabil mogul media din lume
Rupert Murdoch a demisionat din funcţia de preşedinte al Fox Corp şi News Corp, două dintre cele mai mari companii media din lume, punând capăt unei cariere de peste şapte decenii în care a...
Simona Halep n-a făcut apel la TAS după decizia drastică de suspendare pe patru ani
Simona Halep n-a făcut apel la TAS după decizia drastică de suspendare pe patru ani
Simona Halep a fost sancționată drastic, primind o suspendare de patru ani, în cazul de dopaj în care este implicată. Fostul lider mondial speră că primească o reducere a suspendării,...
#Arina Sabalenka, #Roland Garros, #decizie, #siguranta , #stiri tenis