3 lucruri pe care merită să le știi atunci când vrei să închei o asigurare de viața

Advertorial
Joi, 20 Aprilie 2023, ora 17:36
4457 citiri
3 lucruri pe care merită să le știi atunci când vrei să închei o asigurare de viața
FOTO: shutterstock.com

Un viitor protejat din punct de vedere financiar îți dă ocazia să te bucuri mai mult de prezent, de obiectivele tale și de timpul petrecut alături de cei dragi. De aceea, este bine să profiți de soluțiile de protecție, precum asigurările de viață. Dacă te gândești să apelezi la astfel de instrumente financiare, iată 3 lucruri de care merită să ții cont.

Există mai multe tipuri de asigurări și le poți alege în funcție de nevoile tale

Atunci când alegi o asigurare de viață, un aspect important este stabilirea beneficiilor ei în funcție de nevoile pe care le ai acum, dar și în viitor. Pentru a-ți simplifica alegerea, primul pas pe care îl poți face este să te informezi cu privire la opțiunile existente pe piață. În prezent, există mai multe polițe de asigurări, împărțite pe categorii și nevoi, fiecare dintre ele acoperind diverse riscuri. Tipurile de asigurări de viață pe care le ai la dispoziție sunt cele de mai jos și pot să difere în funcție de portofoliul și produsele asiguratorului.

  • Asigurare de sanatate pentru boli grave – acoperă cheltuielile financiare în cazul diagnosticării cu o afecțiune gravă (de exemplu: infarct miocardic acut, cancer, accident cerebral vascular, paralizie). La confirmarea diagnosticului cu una sau mai multe afecțiuni prezente pe această listă, compania de asigurări îți oferă sprijin financiar și servicii pentru a beneficia de tratament specializat chiar și în afara țării.
  • Asigurarea pentru accident – evenimentele neplăcute fac parte din viața fiecăruia dintre noi și, de obicei, se întâmplă atunci când ne așteptăm mai puțin. De aceea, este bine să avem la îndemână soluții de protecție financiară în acest sens. Un exemplu potrivit în acest context este asigurarea pentru accident, indiferent că vorbim despre evenimente rutiere sau casnice. În funcție de polița pe care o plătești lunar, compania asiguratoare îți acordă o sumă de bani, în cazul în care se produce evenimentul pentru care ești asigurat.
  • Asigurarea de sănătate – fie că vorbim despre intervenții chirurgicale, zile de spitalizare sau cheltuieli medicale neprevăzute, acestea pot fi acoperite de compania de asigurări după ce ești diagnosticat.
  • Asigurarea de viață cu componentă de investiție – dacă îți dorești protecție financiară și, în același timp, să beneficiezi de un program de investiții, atunci poți să alegi o asigurare de viață care le împacă pe amândouă. Consultanții te vor ajuta să alegi fondul de investiții care se potrivește apetitului tău la risc.
  • Asigurarea pentru copii – părinții ar putea opta pentru un plan de protecție personalizat pentru copii, cu beneficii precum: vizita unui pediatru acasă, la nevoie, transport medical de urgență, livrarea medicamentelor la domiciliu, un call center dedicat unde poți să soliciți informații, dar și teste practice psihologice care îl pot ajuta pe copilul tău să se descopere. O astfel de asigurare are uneori și componentă de investiție, care ar putea deveni un start important în viața de adult a copilului.

Costul unei asigurări de viață este în linie cu beneficiile și sumele asigurate

Fiecare dintre noi este unic și are propriile nevoi, de aceea și asigurările de viață pot fi personalizate în funcție de obiectivele fiecăruia.

În general, costul unei asigurări depinde de beneficiile și acoperirile pe care ți-l dorești. Dacă îți dorești acoperiri pentru cât mai multe riscuri, și prima de asigurare se va modifica în funcție de acest aspect.

Chiar dacă la început optezi pentru anumite acoperiri, pe parcurs poți să optezi și pentru alte beneficii, în funcție de nevoile familiei tale.

Un consultant financiar te va ajuta în proces

Dacă te gândești să închei o asigurare de viață, este nevoie să te întâlnești cu un consultant financiar care să îți răspundă la toate întrebările pe care le ai. Consultantul poate să îți recomande tipul de asigurare potrivit pentru tine și pentru prioritățile tale. Agenții de asigurări sunt acreditați de ISF (Institutul de Studii Financiare), au cunoștințe financiare aprofundate și te pot ajuta să iei cea mai bună decizie pentru tine.

Indiferent de tipul de asigurare pe care îl alegi, nu uita să decizi în funcție de nevoile tale și ale familiei, cât și în funcție de bugetul tău.

Eveniment Quarterly Report

Scade cererea pentru mașinile noi. Ce mărci conduc în topul preferințelor românilor
Scade cererea pentru mașinile noi. Ce mărci conduc în topul preferințelor românilor
Înmatriculările de autoturisme noi au scăzut în România cu 11,59% în septembrie faţă de aceeaşi perioadă din 2022, până la un volum de 10.545 de unităţi, potrivit datelor Asociaţiei...
Rezervele valutare ale BNR au crescut cu peste 5 miliarde de euro într-o lună. Cât valorează aurul din depozite
Rezervele valutare ale BNR au crescut cu peste 5 miliarde de euro într-o lună. Cât valorează aurul din depozite
Rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 59,238 miliarde de euro la 30 septembrie 2023, în creştere cu 9,9% faţă de 53,901 miliarde de euro la 31 august 2023,...
#asigurare, #asigurare de viata, #polita asigurare , #asigurari